BT var med da politiet satte inn ekstra mannskap i sentrum natt til søndag. Formålet med aksjonen er få ned alkoholnivået på byen, men for noen ble nok dette en natt som gikk i glemmeboken.

MØNSTRING: Politihuset lørdag kveld. Lars Morten Lothe (stående) sammen med kollegene som skal sørge for fred og ro i gatene.

Et kvarter over midnatt kommer en ambulanse til Torgallmenningen. To kvinner har behov for hjelp.Den ene stritter imot og vil ikke inn i ambulansen. Helsepersonellet arbeider lenge med henne, men hun vil ikke ha hjelp. Til slutt tas hun hånd om av venninner.

Den andre ser ut til å ikke være i stand til å stritte imot. Hun kjøres til rusakutten.

Ble liggende

Noen timer senere er ambulansen tilbake på Torgallmenningen. Denne gangen er det en voksen kvinne som har behov for hjelp. En annen kvinne, trolig hennes venninne, passer på henne. Det er oppkast like ved. Bak dem ligger en mann og sover på bakken. Han blir vekket og bedt om å komme seg bort.

Mannen reiser seg og går, mens kvinnen ligger fortsatt nede.

— Alkohol er farlig

Ambulansepersonellet kommer, og kvinnen kjøres bort.

— Vi har måttet tilkalle flere ambulanser for å hente folk som har vært overstadig beruset og ligget strak ut, sier operasjonsleder Morten Kronen i Hordaland politidistrikt.

I Håkonsgaten hadde en ung kvinne problemer med å ta vare på seg selv. Hun var svært lettkledd og satt tidvis på fortauet i en times tid. Det siste vi så til henne var da en venninne tok henne på ryggen og gikk sørover.

Bengt Angeltvedt er leder ved patruljeseksjonen ved Bergen Sentrum politistasjon. Selv om han synes de aller fleste har klart seg godt gjennom natten, er han bekymret.

— Alkohol er farlig. Det er bare å se seg rundt. Jeg blir provosert over dem som bagatelliserer dette. Flere har drukket altfor mye, men det generelle beruselsesnivået har ikke vært så ille. Vi har sett det verre.

00.15: To unge kvinner fikk hjelp av ambulansepersonell på Torgallmenningen. En av dem ble kjørt til rusakutten.
ATLE KAARSTAD