Den eldre kvinnen ble innlagt på medisinsk avdeling ved Nordfjord sykehus onsdag ettermiddag.

— Det var ingenting som indikerte at vi burde iverksette særskilte tiltak da kvinnen ble lagt inn. Sykehuset er en åpen institusjon, og vi har ikke lov til å låse dørene, sier sykehusdirektør Gunvald Ludvigsen til bt.no.

Slo alarm

67-åringen ble sist sett av de ansatte på avdelingen ved 05.50-tiden torsdag morgen. Hun gikk da gjennom korridoren på avdelingen. En times tid senere slo personalet alarm, da de oppdaget at kvinnen ikke var på rommet.

— Vi gjennomførte først en leteaksjon internt på sykehuset, før vi varslet pårørende og politiet ble koblet inn, sier Ludvigsen.

Ved 08.40-tiden ble det iverksatt en større leteaksjon på Eid. En time senere ble 67-åringen funnet død i en liten bekk utenfor sykehuset.

Politiet opplyser til bt.no at det ikke er mistanke om noe kriminelt i forbindelse med dødsfallet.

Debriefing

De ansatte ved sykehuset hadde en såkalt debriefing etter at kvinnen ble funnet død, for å snakke om det som hadde skjedd.

— Det er enkelte som føler skyld, eller spør om det er noe de kunne ha gjort annerledes. Min vurdering er at ingen kunne forutse at kvinnen skulle forlate sykehuset, sier sykehusdirektøren.

Sykehuset kommer likevel til å gjennomgå sine rutiner etter hendelsen.