Han tok inn på hotellet med konen 16. mai for å feire 17. mai i Bergen.

Sammen med over 160 andre gjester, fikk de en dramatisk start på nasjonaldagen.

— Voldsom lyd

Totalt 163 gjester ble evakuert etter at brannalarmen gikk torsdag morgen.

Jeg tenkte stygt med en gang, for eksempel at det brant nede og at vi ikke kom oss ut

Helge Tveit, evakuert hotellgjest

— Det var en voldsom lyd av alarmen. Samtidig ble det opplyst over en høyttaler på rommet at det var brann, sier Tveit til bt.no.

Umiddelbart oppfattet han og konen situasjonen som dramatisk.

PAKKET SAMMEN: Store brannmannskaper gikk i skytteltrafikk til og fra brannstedet ved Bugården på Bryggen (det røde mursteinsbygget i bakgrunnen). I 09-tiden torsdag begynte de å pakke sammen.
ØRJAN TORHEIM

— Jeg tenkte stygt med en gang, for eksempel at det brant nede og at vi ikke kom oss ut, sier 58-åringen.- Vi hoppet i klærne og kom oss ut, det var bare å komme seg ut så fort som mulig. Ute i gangene ble vi vist hvor vi skulle gå, sånn at det ikke skulle bli sammenstimling foran nødutgangene.

Skryter av håndteringen

Tveit, som er brannvernleder ved bedriften han jobber i på Askøy, sier det kun gikk minutter før de skjønte at det ikke var noen gjester som var direkte berørt av brannen.

Han skryter av evakueringen og innsatsen fra både hotellpersonalet og brannfolk.— Evakueringen gikk rolig og smertefritt for seg, de var kjempeflinke. Det ble også gitt god informasjon da vi sto utenfor. Vi fikk fort beskjed om at brannen var i et bygg uten gjester. Både hotellfolk og brannmenn ga info via megafon, sier Tveit.

- Koser seg

I 09-tiden torsdag kom to politifolk til brannstedet, ved Bugården på Bryggen. Åstedsgranskerne ble orientert av politiets innsatsleder på stedet, og gikk deretter inn for å ta bilder og starte sine åstedsundersøkelser.

— Gjestene er nå tilbake på plass og koser seg med frokosten, sa innsatsleder Ole Marius Røttingen til bt.no, noen timer etter den dramatiske alarmen torsdag morgen.

Politiets logg

Her er politiets egen logg fra hotellbrannen:

  • Kl 06.13: Brannen meldt
  • Kl 07.34: Brannen meldt under kontroll. De til sammen 163 evakuerte gjestene fikk returnere rommene sine.
  • Kl 08.05:Brannen meldt slukket - etterslukking pågår.
  • Kl 09.27: Politiet avslutter sine undersøkelser på stedet - åstedet sikret - videre undersøkelser foretas fredag. Brannvesenet står igjen med 3 mann for å se til at brannen ikke blusser opp igjen.
GRANSKING: Politiets innsatsleder Ole Marius Røttingen orienterer åstedsgranskerne om brannen torsdag morgen.
ØRJAN TORHEIM
MURSTEINSBYGG: Brannen brøt ut i dette bygget i Bugården på Bryggen, som ligger i tilknytning til SAS-hotellet.
ØRJAN TORHEIM