Den første underskriftslisten som gikk mot å legge vei på Haukåsssiden, ble laget allerede i 1969. – Da var ikke jeg med, sier Valen.

Aksjonisten

Veiaksjonen «Lang vei i tunnel» ble startet i 1989, og kommer senere i år til å markere sitt 20-årsjubileum.

– Jeg ble headhuntet til å være med i 1990, forteller Valen.

– Dette var etter aksjonen «Ta vare på Åsane», som reddet Myrdal som grøntareal og område for idrett.

Terje Valen stod bak denne aksjonen. Han hadde også vakt oppmerksomhet med skoleaksjonen på Flaktveit, som ble startet i 1984 og avsluttet med byggestart for barneskolen der tre år senere. Som om ikke dette var nok, sparket han i 1991 i gang aksjonen «Flaktveit vi bryr oss». Denne aksjonen er utspringet for alt som har skjedd der siden, med idrettsanlegg, ungdomsskole og parkanlegg.

Hva føler du nå?

– Hva er det som driver deg?

– Det er moro å få til noe som gjør at folk får det bedre, sier han beskjedent.

66-åringen er oppvokst i Viken ved Solheimsviken og på Slettebakken, men føler stor tilhørighet til Åsane etter å ha bodd her i 36 år. I tillegg til å være en aktiv bystyrepolitiker, sitter han også i styret for Idrettsrådet i Bergen, samt at han er styreleder i Flaktveit idrettsklubb (IK).

– Som engasjert idrettspolitiker passer det vel bra å stille deg et sportsspørsmål nå?

– Du mener «hva føler du nå»? Det er enkelt å svare på. Dette er en gledens dag, spesielt for utviklingen av Åsane. Nyborgtunnelen vil bety en enorm forbedring av trafikksituasjonen og miljøet for hele nordre Åsane.

Les Ruth Grungs bompengeutfordring til FrP — og svaret fra Tor Woldseth her.

Er Nyborgtunnelen det viktigste veiprosjektet i Bergen? Si din mening her:

GLAD: – Det er moro å få til noe som gjør at folk får det bedre, sier Terje Valen, som selv har kjempet for Nyborgtunnelen i 20 år.
Magne Fonn Hafskor
NASJONAL TRANSPORTPLAN: Nyborgtunnelen er nå prioritert inn i Nasjonal transportplan, som ble lagt frem på fredag. Det er da snakk om en firefelts tunnel på strekningen Nyborg-Klauvaneset, og arbeidene planlegges påbegynt i 2014.