• Vi har ikke en skramme. Vi har hatt englevakt, sier en skjelven Margit Solberg (62) til bt.no etter at bilen deres havnet i grøften på glatten i dag morges.

Sammen med Erling Torsvik (62) opplevde 62-åringen marerittet på glatten i dag tidlig. De to kom kjørende på Mildeveien. Like ved innkjørselen til Hjellestad-klinikken gikk det galt.

Sakte kino — Det skjedde i sakte kino. Plutselig begynte bilen å gli. Jeg tenkte at «Herregud, nå går det galt». Det var helt forferdelig, sier Margit Solberg.

Da bt.no pratet med paret, sto de og ventet på at bergingsbilen skulle komme.

— Det er speilblankt rundt svingen her. Det er mulig det er noe vannsig fra skråningen. Vi har gitt beskjed om at vi trenger strøbil her også, sier politibetjent Jørgen Branshaug ved Fana politistasjon.

Flere biler har kjørt utfor veien eller gått rundt på glatten i morges. Også ved Grimesvingene, i Hamreveien og på Loftus er det meldt om biler som ikke har klart å holde seg på veien.

Ved Bratland camping i Grimesvingene havnet en bil på taket klokken 06.49 i morges.

— Det er glatt veibane og is. En bil har gått rundt og havnet på taket. En kjørte ut av veien. Begge bilene måtte fraktes vekk. En i førtiårene er sendt med ambulanse til kontroll på legevakten, forteller operasjonsleder Svein Bruarøy i Hordaland politidistrikt til bt.no.

Flere glatte partier - Det er veldig glatt på veien fra Grimesvingene ut mot Lone, forteller bilist Tor Erling Jensen.

Statens vegvesen melder om glatte partier på riksvei 48 Eikelandsosen mot Fusa og riksvei 49 Norheimsund – Gjermundshamn. Også i indre deler av fylket er det glatt, spesielt ved vann.

ANE BØRHAUG
ANE BØRHAUG