— Nok en tragisk ulykke har funnet sted på E 39 over Stord. Hver ulykke er én for mye. Denne gangen var det et ungt liv som gikk tapt, og hele Stord-samfunnet er nok en gong hardt rammet av hendingaen, skriv ordfører Eikeland i brevet, ifølge Sunnhordland.no.

Ordføraren ber nå regionveisjef Olav Egil Ellefset og fylkesdirektør Olav Finne i Statens vegvesen om et møte, der de kan se på strakstiltak og mer langsiktige tiltak for strekningen Heiane - Vestlivegen, skriver lokalavisen.

— Formannskapet ber også om at det blir arrangert et folkemøte, der trafikksikkerhet på veiene våre blir satt i fokus, skriver ordføraren i brevet.

Det var Magnus Innvær Pedersen (19) fra Stord som omkom i trafikkulykken søndag ettermiddag. Det får bt.no opplyst ved operasjonssentralen i Haugaland og Sunnhordland.

I løpet av mandagen har mange sørgende lagt ned blomster, lys og kosebamser på ulykkesstedet. Kollisjonen skjedde på E39 ved Ådland bru, like ved avkjørselen til Leirvik.

— Dette er en tragisk ulykke som vi prøver med alle midler å få klarhet i, sier lensmann Roald Raunholm på Stord.

Traff to kjøretøy

Den unge mannen var alene i personbilen da ulykken skjedde.

— En Ford Mondeo var på vei nordover på E39 ved Leirvik. Bilen kom mest sannsynlig over i motsatt kjørebane og traff først en Golf og så en bobil, forteller operasjonsleder Dagfinn Torstveit ved Haugaland og Sunnhordland politidistrikt.

Ulykkeskommisjon til Statens vegvesen har avsluttet granskningen på stedet, og politiet har i dag avhørt vitner til ulykken.

— Det kan se ut som om bilen som avdøde satt i, har kommet over i motgående kjørefelt. Men vi vet ikke hvorfor, og avventer resultatene fra Statens vegvesen før vi kan si noe mer, sier Raunholm.

Fem personer skadet

Totalt ble fem personer skadet i ulykken, som ble meldt klokken 14.35 søndag. Alle de skadede ble først sendt til Stord sjukehus, ifølge operasjonsleder Oddvar Olsen ved Haugaland og Sunnhordland politidistrikt.

19-åringen ble deretter sendt til Haukeland universitetssykehus.

— En mann er alvorlig skadet. Han er sendt til Haukeland med luftambulansen, sa overlege Ørjan Ahrenstedt ved kirurgisk avdeling på Stord sjukehus til bt.no søndag kveld.

Døde av skadene

Han kunne også opplyse at to menn og to kvinner ble lettere skadet, og undersøkt ved Stord sjukehus. En mann på 52 år og en kvinne på 55 år ble så sendt til Haugesund sykehus.

Mandag morgen bekreftet Haukeland universitetsykehus at den 19 år gamle gutten døde av skadene.

Vegtrafikksentralen meldte om redusert fremkommelighet på stedet etter ulykken.

— Vi fikk akkurat melding om at det er manuell dirigering på E39. En kjørebane er stengt, men trafikken kan passere. Det kan lett oppstå køer, fortalte vaktoperatør Lene Westrheim i Vegtrafikksentralen.