I går skulle de bare en tur på butikken. I dag ligger far og datter mørbanket på Observasjonsposten ved Haukeland universitetssykehus.

Det kunne gått så mye verre.

— Dette går ikke bra

— Vi lå bak en bil på vei til Skogsvågen da jeg ser en hvit kule komme mot oss på fire stive hjul, forteller Arild Håvik.

Han tar imot oss i sykehuskorridoren, hengende over en gåstol. Den ene foten har fått seg en smell, begge hendene er opphovnet og det verker der bilbeltet gikk over skulderen.

21 år gamle Isabelle har også fått skikkelig bank i sammenstøtet, men begge to er likevel enige om at det kunne gått mye verre.

— Når du ser på hvordan bilen ser ut, kan jeg ikke forstå at vi er her i dag, sier faren.

— Jeg så bilen komme og tenkte «dette kommer ikke til å gå bra». Etter bare en brøkdel av et sekund tenkte jeg også «dette kommer ikke til å gå bra for oss heller», forteller Isabelle.

- Gikk rett frem

Etter bilene smalt sammen klarte Arild å komme seg ut ved egen hjelp. Han fikk straks hjelp av folk som kom til med å få Isabelle ut av bilen.

— Jeg så straks at det begynte å ryke fra vrakene og fikk det for meg at vi måtte få folk ut av bilene.

Han er i dag usikker på om det var en eller to som satt i den andre bilen, men de kom seg i alle fall ut og vekk, forteller han.

De hadde ikke stor fart gjennom svingen der ulykken skjedde.

Han kjenner veien og vet at doseringen er dårlig. Bilen gikk ikke fortere enn 60 km/t, mener Håvik.

Den møtende bilen hadde akkurat gjennomført en forbikjøring.

— Farten var fremdeles svært stor da han smatt inn i egen kjørebane rett før svingen der vi kom kjørende i motsatt retning. Han må ha skjønt at han ikke kom til å klare å holde seg på rett side gjennom svingen, for han sto på bremsene og gikk rett fremover og inn i vår bil, forklarer pappa Håvik.

Alle tre ble kjørt til Haukeland etter ulykken med lettere skader.

Flere ulykker

Isabelle må ha holdt seg godt fast i dørhåndtaket, for det er blitt revet løst i sammenstøtet.

Nå fleiper hun med å kjøpe en lottokupong. Familien har opplevd flere vanskelige ting de siste månedene. Kanskje det er på tide å omsette «flaksen» i en lottogevinst.

En bror kom uskadet fra Utøya i fjor sommer.

Samme broren kom også uskadet fra et biluhell på glatten i vinter.

Nå har far og datter igjen har hatt uforklarlig hell i et uhell, men håper familien snart skal få roligere tider.

— Det er nok nå, sier Håvik.

FAR OG DATTER: Siden Utøya har familien vært rammet av ulykker. Men heldigvis er ingen alvorlig skadet. Nå håper de på roligere tider.
JO HJELLE