Avokat Reidar Andresen er oppnevnt som forsvarer for mannen som er siktet for drapet på Anja Weløy Aarseth fra Bergen.

Politiet mener Weløy Aarseth ble kvalt til døde. Onsdag kveld ble en 23 år gammel norsk statsborger bosatt i Ålesund pågrepet i saken.

Nye samtaler torsdag

— Jeg har i kveld hatt en første samtale med klienten, herunder har vi gjennomgått siktelsen og alvoret i det han er siktet for. I samråd med klienten ønsker jeg ikke å kommentere saken i kveld, skriver Andresen i en tekstmelding til BT.

— Jeg fortsetter mine samtaler med han i løpet av torsdagen, og avklarer da om det da kan gis noen kommentarer fra min side, legger han.

De to møttes på politihuset sent onsdag kveld. Det var også Andresen som forsvarte mannen i rettssaken i januar da han i Sunnmøre tingrett ble dømt for vold mot en politimann.

Advokatens bil har stått utenfor politihuset i Ålesund onsdag kveld, men ble kjørt vekk i natt av en politimann mens advokaten forsvant ut en annen utgang. Dermed fikk ikke de 10-15 oppmøtte journalistene snakket med ham.

Trykket «Liker» på minneside

Den siktede er dømt for flere forhold - blant annet å ha truet en kvinne med kniv. 23-åringen har også vært tiltalt for å ha slått sin tidligere samboer, som han har et barn med, i hodet og i magen.

På grunn av mannens kriminelle bakgrunn var han registrert i politiets DNA-register. Politiet opplyser at det var DNA-treff som førte til pågripelsen.

23-åringen har gjennom sin Facebook-profil vært inne og likt siden «RIP Anja Weløy Aarseth».

Politiet mener de har fellende bevis i saken mot mannen, som er født og oppvokst i Ålesunds-området. Ifølge dommen mot ham var 23-åringen i fjor uten fast bopel, og mottok sosial stønad.

Fikk tips

Onsdag formiddag var det ingenting som tilsa at det skulle komme en pågripelse etter drapet på den 21 år gamle studenten. Men to faktorer gjorde at politiet fikk et gjennombrudd.

— Tidlig onsdag ettermiddag kom det inn tips på vedkommende fra et annet politidistrikt, forteller politiadvokat Yngve Skovly i Sunnmøre politidistrikt til Aftenposten.

Uavhengig av tipset var politiet og Folkehelseinstituttet i gang med å sjekke DNA-funn på funnstedet på Aksla med politiets eget DNA-register. Et par timer etter tipset fra det andre politidistriktet - og helt uavhengig av hverandre - kom det melding om et treff på denne mannen.

— I forbindelse med en annen sak denne personen har vært involvert i, tok en av våre tjenestemenn DNA-prøve av denne mannen. Det ga treff på DNA vi hadde sikret oss fra funnstedet, opplyser Skovly.

Kobles til ransforsøk

Etter en kort tids spaning på vedkommende i Ålesund, ble mannen pågrepet kl. 17.25 to-tre kilometer vest for Ålesund sentrum.

Etter pågripelsen viste det seg at mannens utseende stemte med beskrivelsen av mannen som skal ha forøkt å rane en kiosk i nærheten av der Anja Weløy Aarseth startet joggeturen sin onsdag kveld i forrige uke.

— Utseende stemte med beskrivelsen av mannen som utførte dette ransforsøket. Vi tror det er samme mann, sier politiadvokat Skovly.

DREPT: Anja Weløy Aarseth (21) ble kvalt til døde, mener politiet. Onsdag kveld ble en 23 år gammel mann pågrepet for drapet.