Den drapssiktede 30-åringen ankom onsdagens fengslingsmøte med en bandasje på venstre arm.

Han så tydelig preget ut, og unngikk å se i retning pressekorpset.

Mannen er siktet for å ha drept en jevnaldrende mann med kniv.

— Vi har funnet det vi mener er drapsvåpenet, sier politiadvokat Eli Valheim til bt.no.

Mannen godtar å sitte fengslet i fire uker, men motsatte seg brev- og besøksforbud, slik politiet la ned påstand om.

30-åringen ble varetektsfengslet i fire uker, og blir underlagt brev- og besøkskontroll.

31-åring døde

Valheim fikk rettens medhold i at møtet skal gå for lukkede dører. Dermed måtte pressen gå på gangen.

Politiet er i en innledende fase av etterforskningen, og ønsker ikke at eventuelle vitner skal kunne tilpasse sine forklaringer etter det de måtte lese i mediene.

En 31 år gammel mann døde etter å ha blitt knivstukket utenfor en enebolig på Brattholmen på Sotra natt til mandag denne uken.

Onsdag ettermiddag ble hans 30 år gamle bekjent fremstilt for varetektsfengsling i Nordhordland tingrett, siktet for forsettlig drap.

Han erkjenner ikke straffskyld.

Drapet skjedde rett utenfor siktedes leilighet, hvor de to bekjente havnet i en konfrontasjon. Den endte med at 31-åringen segnet om på bakken etter å ha blitt stukket med kniv.

— Drepte i selvforsvar

30-åringen har i innledende avhør hevdet at han fryktet for sitt eget liv, og påberoper seg derfor nødverge.

— Han skisserer en selvforsvarssituasjon, og mener han ikke kan bebreides, sa 30-åringens forsvarer, Helge Wesenberg, til bt.no tirsdag.

Offeret døde trolig av forblødning, etter å ha blitt stukket i magen. Politiet beslagla flere kniver på åstedet, blant annet de det mener er kniven som ble brukt til å drepe 31-åringen.

Drapssiktede har forklart at han hentet førstehjelpssaker til seg selv og den nå drepte 31-åringen da han skjønte hva som hadde skjedd.

— Jeg kan bekrefte at det i alle fall var hans intensjon. Han sier han ble raskt svimmel av sitt eget blodtap, og jeg er usikker på om han kom seg ut av leiligheten igjen, har hans forsvarer tidligere bekreftet overfor bt.no.

ERKJENNER IKKE: Forsvarer Helge Wesenberg opplyste før onsdagens fengslingsmøte at 30-åringen ikke erkjenner straffskyld for drap.
ørjan deisz