Tirsdag fulgte Søviknes domsavsigelsen i Os-drapet gjennom media.

— Vi har alle ventet på å få en dom. Med det får vi i alle fall en foreløpig avslutning på saken, sier Søviknes.

Møtte Feste hjemme

Med «foreløpig» viser han til at dommen kan bli anket.

— Men uavhengig av anke eller ikke, er det å få en dom et viktig steg på veien for at Os-samfunnet og alle berørte kan få lagt saken bak seg.Søviknes traff den for alderen svært så spreke Hilda Feste flere ganger. Sist gang var for noen år siden, i Festes hjem, der det ble installert en ny type brannslokkingsapparat i TV-apparatet hennes.

— Jeg kjente Hilda Feste som osing, og gjennom at vi deltok aktivt i sosiale aktiviteter sammen med eldre, sier Søviknes.

- Veldig hyggelig dame

— Hun var en veldig hyggelig dame. Hele saken er tragisk fra ende til annen, sier Søviknes i dag.

Han beskriver hele 2012 som et spesielt år.

— Saken ble en dobbel tragedie for Os-samfunnet, siden vi fikk en tiltalt med lokal tilknytning. Han har igjen familie og vennekrets fra Os. Sånn sett ble dette to slag for Os-samfunnet.

- Mange har fått svar på spørsmål

Søviknes opplevde rettssaken som svært bredt dekket i media, og mener alle sider av saken ble belyst på en god måte.

— Sånn sett kan du si at hele saken kom tilbake til oss igjen. Men samtidig tror jeg rettssaken, med flere detaljer og fakta enn det som tidligere har vært kjent, har gjort det mulig å bearbeide saken på en god måte i lokalsamfunnet. Det er nok mange som har fått svar på spørsmål de har hatt, sier han.

«Lettelse for Os-samfunnet»

For Os-samfunnet betegner han det som en lettelse at rettssaken, i hvert fall første runde, er ferdig.

— Selv om saken har vært vond for de mange som står tett på, kan vi i hvert fall slå oss til ro med at det er falt en dom.

- Hva tenker du om en eventuell ny rettsrunde i lagmannsretten?

— For mange av de involverte ville det nok vært godt å få en rettskraftig dom nå. Men jeg vil egentlig ikke ha noen kommentar rundt ankespørsmålet. Det får være opp til partene, sier Søviknes.

Søviknes har selv ikke vært til stede i rettssalen. Men han har hatt samtaler med de av kommunens ansatte som har vitnet i saken.