Det var like over klokken 15 i går at musikerne havnet utfor E 39 ved Haugsvær i Masfjorden. Bilen falt fem meter ned og landet på en gangvei.

Fire av musikantene ble sendt til Haukeland Universitetssykehus. I går kveld var en av dem utskrevet, mens i hvert fall to tilbrakte natten på sykehuset. Tilstanden til den 23 år gamle kvinnen og den ni år eldre mannen ble betegnet som lettere skadet.

— Dette kunne ha gått veldig galt. Vi hadde nok en del engler med oss i bilen, sa mannen til Avisa Nordhordland etter ulykken.

- Hadde ikke en sjanse

Politiet kunne ikke si noe om ulykkesårsaken i går, men bilføreren forklarte dette:

— Det var dårlig føre, så jeg tok det veldig rolig. Jeg kjørte maksimalt i 50, trolig mindre. Brått mistet bilen fullstendig feste, og jeg hadde ikke en sjanse til å stoppe.

Svært glatt

Det var svært glatt på veien ved ulykkesstedet. Fartsgrensen var tidligere 80 kilometer i timen, men ble nylig satt ned til 60, forklarer Erlend Haugsvær ved Haugsvær Auto.

Han både bor og arbeider om lag en kilometer fra ulykkesstedet og var raskt på stedet.

— Jeg har vært på flere ulykkessted under varierende forhold. I går var det svært vanskelige kjøreforhold og is på veien, sier han til BT.

— Når det er is på asfalten, og det ligger en blanding av snø og salt på veien, legger dette seg inn i dekkene og bilen mister lettere veigrepet, sier Haugsvær.

— Det er ingen tvil om at de hadde flaks, legger han til.

På gangsti

På stedet der bilen kjørte utfor, var det ikke autovern, og bilen endte på en gangsti der det ofte går både barn og voksne.

— Gangveien er ofte brukt, både av barn og voksne. Skolebussen var der kort tid i forveien, og da var det nok flere barn på stien. Dette kunne gått forferdelig galt, sier Haugsvær.