• Nå er det viktig å få tilbake tryggheten blant elevene, sier Flaktveit-rektor.

Politiet gikk torsdag ut og ba publikum om hjelp i forbindelse med at en jente skal ha blitt utsatt for overgrep på vei hjem fra skolen tirsdag.

Jenten er elev på et av de lavere klassetrinnene på Flaktveit barneskole. Overgrepet skal ha skjedd tirsdag mellom klokken 15.30 og 17.30.

Oppfordres til å gå sammen

Torsdag gikk skolen ut og oppfordret barna til å gå samlet når de skulle hjem. De som hadde behov for det, fikk følge av voksne hjem. Fredag fortsetter skolen med ordningen.

— Vårt hovedfokus er å komme mest mulig tilbake til det normale igjen, sier rektor ved Flaktveit skole, Einar Skintveit.

Kommunaldirektør for oppvekst i Bergen kommune, Anne-Marit Presterud, rådet torsdag elever og foresatte ved de fire skolene i området ved Flaktveit om å ta forholdsregler og ikke å gå alene.

— Før vi vet noe mer kan det være lurt at elevene går sammen med noen andre.

Fortsetter i dag

Skintveit sier fredag til BT at de fortsetter å følge elever hjem fra skolen.

— En del av guttene på de høyeste trinnene har begynt å gå hjem alene. Dette er et valg de har tatt, fordi de selv sier de føler seg trygge. Men for dem som føler seg utrygge, så sørger vi for at de går sammen eller ved ønske får følge av en voksen, forteller rektoren.

- Vi skal ha trygge barn

Han understreker at det fortsatt er ønskelig at alle går i følge med noen, når de skal hjem fra skolen. For skolens del er det å få tilbake tryggheten blant elevene det viktigste.

— Vi skal ha trygge barn, og trygge foresatte som skal føle seg sikre på at barna har det bra, sier Skintveit.