— Vi reagerte med sjokk og sorg da Hedda ble funnet død, og sinne da vi fikk visshet om at det har skjedd en kriminell handling. Vi sitter igjen med mange spørsmål. Blant annet fatter vi ikke hvordan noen kan gjøre noe slikt, sa Ine Holt (19), elev og venninne av Hedda. Hun leste opp en felles erklæring fra elevene.

Ine bodde på avdelingen sammen med Hedda. Hun stilte opp på pressekonferansen sammen med elevrådsleder Kristin Olsen Kyrkjeeide og Erlend Høye, som kommer fra samme kommune som Hedda.

De tre 19-åringene understreket i pressemeldingen at de føler seg trygge på skolen, til tross for rapporter i media om det motsatte.

— Vi har hele tiden følt oss trygge. Det skyldes blant annet det gode samholdet mellom elever og personale, sa Ine Holt.

— Vi bor så tett oppå hverandre at vi blir som en liten familie. Vi har tilgang på psykolog og prest, fortalte elevrådslederen.

Rektor Frode Hjort-Larsen refset en journalist som hadde skrevet at enkelte elever har væpnet seg med pepperspray i frykt for at gjerningsmannen skulle komme tilbake.

— Dette stemmer ikke i det hele tatt. Jeg har gitt journalisten en skikkelig lekse, sa rektoren.

Hedda Karterudseter blir begravet i hjemkommunen Seljord fredag klokken 12. Rektor, en av lærerne og de elevene som ønsker det, skal dra til Seljord for å delta i begravelsen. For de andre elevene blir det minnestund på Folkehøgskulen på samme tidspunkt. Deretter får elevene helgefri.

TENTE LYS: Elevrådsleder Kristin Olsen Kyrkjeeide (t.h.) tente lys for den drepte medeleven Hedda Karterudseter. I midten Ine Holt, til høyre Erlend Høye.
SCANPIX
DREPT: Hedda Karterudseter.
PRIVAT