Historien om den sovende russen og campingvognen gikk landet rundt, etter at bt.no brakte nyheten. Den fortvilte russegutten ringte politiet da han oppdaget at noen hadde stjålet og kjørt av gårde med campingvognen hvor han og venninnen lå og sov.

Dagen derpå forteller 17 år gamle Kristoffer Bakke Handeland hva som skjedde i morgentimene søndag. Han og resten av grønnrussen fra Tveit videregående skule hadde vært på fest på Nedstrand i Tysvær lørdag kveld. Kristoffer hadde fått lånt campingvognen til faren, hvor han og to venninner skulle overnatte.

— Jeg ble dårlig og tok en tidlig taxi tilbake til campingvognen, hvor jeg sovnet halvveis oppe i sofaen. Noen timer senere ble jeg vekket da Malin, en venninne av meg, kom inn døren. Vi redde opp senger og la oss til å sove, forteller Kristoffer.

Jeg begynte bare å le da jeg så dem, da skjønte jeg at det hele var en stor spøk. Jeg hadde ikke ord

- Våknet av at det ristet

Mens russen sov søtt, har noen spøkefugler koblet campingvognen til bilen, og dekket vinduene med svarte bossposer slik at det ikke gikk var mulig å se ut. Så kjørte de av gårde.

— Jeg våknet av at hele vognen ristet, og lurte på hva pokker som skjedde.

Kristoffer ringte straks politiet. Mens han snakket med dem klarte han å få vinduet delvis opp, slik at han kunne se bilen som dro vognen.

— Jeg kjente ikke igjen bilen, men fortalte registreringsnummeret til politiet, som sendte ut en politibil mot Nedstrand.

I mellomtiden forsøkte Kristoffer å holde fast på askebeger, PC og varmeovn for å unngå at ting havnet på gulvet.

— Jeg prøvde å få liv i Malin, men hun sov fortsatt. Jeg hadde angst for at føreren hadde drukket. Skal vi krasje nå, tenkte jeg hele tiden.

Tanken på at det kunne være en spøk slo ham aldri.

Kjørte i 1,5 mil

Etter halvannen mil valgte bilføreren å sette campingvognen av. Før «kidnapperne» forlot stedet, satte de stener under vognen for å hindre at den trillet.

— Jeg prøvde å komme ut, men de hadde tatt en stropp rundt hele vognen slik at døren ikke gikk opp. Til slutt fikk jeg døren på gløtt slik at jeg fikk fjernet en stropp, forteller Kristoffer.

Nå var mobilen hans gått tom for batteri, og han gikk for å finne nærmeste hus. På en hytte fikk han låne en mobil. Først ringte han sin mor, deretter politiet igjen. De ga ham beskjed om å vente ved campingvognen.

Kristoffer fant seg en lenestol mens han ventet på politiet i veikanten. Etter ti minutter dukket bilen som hadde kjørt av gårde med vognen opp, med politiet hakk i hæl. I bilen satt to kamerater og en venninne av Kristoffer.

— Jeg begynte bare å le da jeg så dem, da skjønte jeg at det hele var en stor spøk. Jeg hadde ikke ord.

Kjedet seg på filmkveld

Spøkefuglene, bilføreren på 22 år og to ungdommer på 18, hadde slett ikke regnet med at politiet skulle blandes inn.

De tre ungdommene skal ha kjedet seg på filmkveld, da de kom på ideen om campingstuntet.

For 22-åringen ble det en dyr spøk. Politiet så nemlig ikke bare humoristisk på stuntet mellom gode venner.

— Personene i campingvognen var for eksempel ikke veldig godt sikret. De kunne også prøvd å komme seg ut i fart. Det kunne fått alvorlige konsekvenser, sa operasjonsleder Trond Friberg i Haugaland og Sunnhordland politidistrikt til bt.no etter hendelsen.

Føreren er anmeldt for brudd på veitrafikkloven, og kan vente seg en bot.

Sov gjennom det hele

Malin våknet ikke før politiet var reist fra stedet igjen. Da ville hun ikke tro på det som hadde skjedd.

— Jeg hadde ikke merket noen ting, og fikk sjokk da de endelig fikk vekket meg. Jeg brukte hele bilturen hjem for å skjønne hva som hadde skjedd, jeg trodde jo ikke på det en plass, sier hun.

Malin (18) og Kristoffer kjørte tilbake til Nedstrand for å sette campingvognen på plass.

— Da dukket den siste personen som også skulle ha sovet i campingvognen opp. Hun hadde ikke funnet vognen. Da fikk vi oss enda en god latter, sier Kristoffer.

- Går du med planer om å hevne deg på vennene dine?

— Jeg har ikke kommet på noe ennå, men jeg har litt lyst.