bilde1.JPG

— Vi trodde først det var en kortslutning. Så oppdaget vi at det var tennvæske rundt kontakten og på husveggen, sier familiefaren som ønsker å være anonym.Han tror noen har forsøkt å skjule påtenningen ved å sette fyr ved stikkontakten på husveggen.

Politiet iverksetter onsdag morgen hundesøk rundt bolighuset i Skinflorbakkane i Mjølkeråen, og krimteknikere foretar undersøkelser på stedet.

- Svært alvorlig

— Et større område, om lag en halv meter bredt og to meter høyt, var tilgriset med olje og diesel, sier operasjonsleder i Hordaland politidistrikt, Kjersti Eidsnes.

På husveggen er det svimerker etter brannen, som ble slukket raskt.

I huset bor et ektepar med tre barn. De ble vekket av et avisbud som oppdaget brannen.

Politiet har ennå ingen mistenkte.

— Vi har gjort kriminaltekniske undersøkelser på stedet og gjennomført flere avhør. Vi har ingen konkret mistenkte, og vil ha flere avhør i morgen, sier politioverbetjent Nils Inge Romslo ved Bergen Nord politistasjon.

Han understreker at politiet gjerne vil komme i kontakt med personer som har vært i området rundt Skinflorbakkane i Mjølkeråen mellom klokken 0300 og 0600 i dag tidlig.

Redde

Familien flyttet til Mjølkeråen i juli.

— Jeg har ingen tanker om hvem det kan ha vært som tente på. Vi har aldri opplevd noe slikt før, og vi er redde, sier faren i huset.

— Jeg blir redd når jeg tenker på hva som kunne ha skjedd. Vi er utrolig takknemlig for at avisbudet varslet oss, supplerer konen.

Familien klarte ikke å sove videre etter hendelsen. Sønnen i huset ville ikke gå på skolen, mens faren vil få satt opp alarm og kamera på eiendommen.

Florin vekket familien

Det var BT-budet Florin Daniel Zidaru som oppdaget en flamme i nærheten av huset.

HINDRET HUSBRANN: BT-bud Florin Daniel Zidaru varslet familien om flammene ved husveggen.
RUNE NIELSEN

— Jeg lurte først på om det var et lys, eller en fakkel, men så at det lå en strømledning der og gikk nærmere for å undersøke.Ledningen tilhørte en el-bil som sto på ladning.

— Jeg så at det brant fra ledningen, og ringte på døren så de ikke skulle tro at det var jeg som hadde gjort noe. , forteller Zidaru.

Han måtte ringe på flere ganger før han fikk vekket familien. Sammen med en beboer i huset fikk budet koblet fra den brennende ledningen.

- Virker gjennomtenkt

— Stikkontakten er et godt stykke oppe på husveggen, mens det var bare fyr i ledningen på bakken. Så det gir ikke mening hvis det var en kortslutning, sier Florian.

Budet ble på stedet i ti minutter og passet på at brannen var slukket, før han skyndte seg videre å gjøre ferdig ruten. Han så ingen rundt huset eller i området.

PÅ PLASS: Her er krimteknikerne på plass ved huset.
RUNE NIELSEN

— Det pleier aldri å skje slike ting når jeg er ute og kjører på natten, men jeg er glad for at jeg kunne hjelpe. Hvis jeg ikke hadde kommet kunne det gått mye verre, sier han.Dersom du har opplysninger i saken ring politiet på 02800.