Det sier far til den savnede bergensmusikeren. Slåttli forsvant mandag 30. april fra Sandviken sykehus. Klær han hadde på seg, ble funnet i nærheten av Gamle Bergen. Politiet har konsentrert søkene sine i nærheten av Gamle Bergen. De arbeider ut fra en teori om at han kan ha havnet på sjøen.

— Flott engasjement

— Vi har vært gjennom bygninger med hund, men uten resultat, sier Jens Ekmann, etterforskningsleder ved person- og voldsavsnittet hos politiet.

Tirsdag søkte brannvesenet på ny i sjøen, uten at den savnede ble funnet. Slåttlis venner fortsetter også å lete etter ham. Flere av hans nære kjente har brukt storparten av sin tid den siste uken for å finne ham.

— Det er flott at det er et sånt positivt engasjement fra de som kjenner Per Kristian, og ikke minst alle de som ikke kjenner ham, sier faren.

Realistisk

Mange av de som har deltatt i letingen, er blitt engasjert via Facebook-siden om forsvinningen.

— Det er godt for oss å vite at så mange bryr seg. Vi får svært god oppfølging rundt de som er tett på oss, forteller faren.

Han fremstår som klar og tydelig når han snakker med bt.no, men legger ikke skjul på at familien befinner seg i en svært vanskelig situasjon.

— Jeg håper vi finner Per Kristian i live, men jeg innser jo at sjansene blir mindre for hver dag. Fortsatt letes det for å finne ham i live, sier faren, som betegner seg som realistisk.

Søkte med helikopter

Politiet fikk tirsdag ettermiddag hjelp av Luftambulansen til å søke i Byfjorden. En dykkerbåt var også på stedet.

— Dette er ett av flere steder vi søker. Men det var dessverre ikke et søk som ga resultater, forteller operasjonsleder Hans Egil Berge ved Hordaland politidistrikt.

Luftambulansen har avsluttet søket, men politiet fortsetter å søke langs land.

Har du tips i saken, ring politiet på 55 55 66 00.

SAVNET: Per Kristian Slåttli (24)
SØK: Letemannskaper søkte med båt rundt Gamle Bergen tirsdag, uten funn.
Pål Engesæter