• Vi er rett og slett litt engstelige for hva damen kan finne på etter hvert, sier Johnny Jensen, styremedlem i Ask.

Det var han som fikk bilen smurt inn med rød maling 27. februar i fjor.

— Klubbhuset var ferdig, og vi skulle ha innvielsesfest. Jeg leverte matvarer, og var i ferd med å bære inn pølser og brød. Jeg var akkurat inne da jeg hørte at det skjedde noe utenfor. Da jeg kom ut sto hun med en fille og klinte rød maling på bilruten, sier Jensen.

Han begynte i Ask idrettslag for 15 år siden, og har kjent Enga like lenge.

  • Da vi var yngre malte vi huset for henne, hjalp henne med tapetsering og slike ting. Jeg føler at vi alltid har forsøkt å være grei med henne, sier altmuligmannen i Ask. Han mener idrettslaget gjør hva de kan for ikke å tråkke den nærmeste naboen på tærne.

— Dette er et viktig tema for oss, og vi prøver virkelig å få det til slik at vi kan leve i fred. Ingen av oss parkerer foran oppgangen hennes, men når det er kamp, så kommer det gjerne noen fra bortelaget og gjør det. Det er ikke lett, sier Jensen.

Ungene i idrettslaget får klar beskjed om ikke å terge henne.

— Men de som er 12-15 år synes gjerne det er spennende etter alt de har hørt, sier Jensen.

— Hva med bråket på nattetid?

— Vi begynte å leie ut klubbhuset til sosiale ting for bare en måneds tid siden, så den problemstillingen er ny, men vi må bare sørge for å få noen gode rutiner på det, sier fotballspilleren.

— Hva er egentlig problemet?

— Jeg vet ikke helt. Det er kommet mange nye unger i fotballaget, så det er jo mer trafikk, men jeg forstår ikke at det er så farlig. Jeg tror bare rett og slett at hun ikke liker andre mennesker.