Torsdag formiddag var flere politipatruljer på plass i Hardangervegen utenfor lokalene til Hells Angels MC Bergen.

Styrket grensekontroll

Da BT snakket med politiets operasjonsleder i går, fikk vi opplyst at det var en trafikkontroll i Hardangervegen. Fredag ettermiddag sto politiet der fortsatt.

— Vi er på plass fordi det skal være fest i lokalene lørdag. Det har de selv opplyst til oss, sa Morten Ørn, sjef ved Bergen sør politistasjon, til BT fredag klokken 17.00.

Han forteller at bergenspolitiets kontroll er i samsvar med det som er vanlig fra politiets side når Hells Angels har fester.

— Vi har styrket grensekontrollen på Flesland og på Danskebåten. Vi ser ikke bort fra at det kommer gjester fra utlandet, sier Ørn.

Hells Angels-medlem Geir Finås ved klubbens lokaler i Hardangervegen.
PÅL ENGESÆTER

— Bra de passer på- Vi er klare for fest. Om det blir denne helgen, neste eller helgen etter, får vi se, sier Geir Finsås.

— Det er bra de passer på oss, men det er sikkert mange firma som kunne tenke seg å ha politiet utenfor lokalene sine om natten, legger han til.

Han og kameratene holdt fredag ettermiddag på med å bygge en scene utendørs. Hvorvidt det står musikere på den i helgen, er usikkert.

Da BT snakket med en representant fra Hells Angels ved 15-tiden fredag, var han lattermild, men også en smule irritert.

— De har stått her døgnet rundt, visstnok fordi vi skal ha fest i helgen. Så klager de over at de har for få ressurser. Jeg skjønner ikke hva de holder på med. Det hele er latterlig, sier talsmannen.

- Vanlig prosedyre

- Hvordan fungerer kontrollen?

— Vi må vise identitetspapirer, så sjekker de kjøretøyene. De har ikke funnet noe, så det er jo rart at de bruker dager og netter her oppe.

— Bakgrunnen for vår tilstedeværelse, er at Hells Angels skal ha en fest i helgen. Vi er på plass for å se hvem og hvor mange som kommer, samt hvem som frekventerer lokalene nå i forkant. Det er vanlig prosedyre, sa politistasjonssjef Morten Ørn ved Bergen Sør politistasjonsdistrikt til NRK torsdag.

- Greit samarbeid

Ørn sier til BT at han forstår at HA-medlemmene reagerer på at politiet står utenfor lokalene.

— Det er motstridende interesser. Det er viktig for oss å følge med dem for å få oversikt over nettverk og relasjoner.

Morten Ørn beskriver bemanningen som ordinær.

— Samarbeidet med klubbens medlemmer går greit. Jeg regner med at festen også kommer til å gå i ordnede former, sier Morten Ørn.