Bystyrepolitiker Dag Skansen (H) reagerer sterkt på vårt oppslag, der blant annet Ohnstad beskrev et byråd som har gjort sutring til sitt mantra.

Ikke sutrekopper

– Er byrådet sutrekopper?

– Nei, absolutt ikke, svarer Skansen.

– Saken er at noen jobber steinhardt for å ivareta Bergen kommunes interesser, mens andre gjør hva de kan for å sette sine egne politiske interesser foran kommunens.

– Hva ville du hatt mer penger til i Åsane?

– Jeg ville satt mye inn på samferdsel. Kanskje vi endelig kunne kommet i gang med byggingen av Nyborgtunnelen.

Nyborgtunnelen

– Kjersti Toppe sier at dette ikke er aktuelt, fordi tunnelen ikke er planlagt?

– Da har hun ikke forstått hvordan bygg og anleggsbransjen fungerer. De første som mister jobben i nedgangstider er nettopp konsulentene, som ikke lenger får inn prosjekter. Dersom vi kunne fått planlagt Nyborgtunnelen, og på toppen kunne lagt til rette for IKEA og COOP, så hadde Åsane alene hatt flere milliarder til å sysselsette både konsulenter og utførere for. Jeg regner med at Kjersti Toppe og Terje Ohnstad nå er meget godt fornøyd med situasjonen i Åsane, siden deres regjering har fått stoppet COOP-planene — og er i ferd med å oppnå det samme med IKEA.

Skrudde av lyset

– Ohnstad mener det blir patetisk av Høyre å angripe krisepakken nå, siden dere selv ikke gjorde noe da arbeidsledigheten passerte 100.000 under Bondevik 2?

– Den gangen var byrådsleder Mæland opptatt med å rette opp et historisk stort underskudd, som hadde oppstått etter 20 år med AP-styre i Bergen, sier Skansen.

– Monica Mæland gikk da så langt at hun skrudde av gatelysene i Bergen for å spare penger. Dette må Terje Ohnstad forstå, og være ydmyk overfor de gode kreftene som nå prøver å lage konstruktive løsninger i en vanskelig situasjon.

FORTSATT MISFORNØYD: Jeg forstår at Kjersti Toppe og Terje Ohnstad har behov for å forsvare sin egen regjering, sier Monica Mæland. – For dette bærer klart preg av på være en valgkamppakke for de rødgrønne heller enn en krisepakke. Foto: Thomas Gangstøe. Les hva Monica Mæland svarer på www.aasanetidende.no

IKKE SUTREKOPP: – Saken er at noen jobber steinhardt for å ivareta Bergen kommunes interesser, mens andre gjør hva de kan for å sette sine egne politiske interesser foran kommunens, sier Dag Skansen.
Magne Fonn Hafskor