I sitt eget hjem i bergensområdet skal paret flere ganger i fjor høst ha begått alvorlige seksuelle overgrep mot de tre barna.

Den tiltalte kvinnen (27) innrømmet i Nordhordland tingrett i formiddag seksuell kontakt med guttene ved tre anledninger.

— Veldig unge

— Jeg så at de var veldig unge, jeg skjønner ikke hva jeg tenkte på. Siste gang var jeg kjempefull, jeg er ikke sikker på hva som skjedde, forklarte kvinnen.

Samboerparet kom i kontakt med barna da de to hadde åpenlys sex hjemme i huset i lokalsamfunnet de nylig hadde flyttet til. Guttene, som kom forbi huset, så hva paret holdt på med i stuen. Da paret oppdaget barna utenfor, inviterte de dem inn.

Politiet rullet opp saken etter at ryktene om overgrepet begynte å spre seg i lokalsamfunnet. I avhør innrømmet kvinnen at hun hadde hatt samleie med guttene, samtidig som hun forklarte at samboeren (31) også hadde vært sterkt delaktig i overgrepene.

Endret forklaring

I retten i dag endret hun forklaring på vesentlige punkter. Nå sier hun at hun ikke hadde samleie med guttene, og at samboeren bare var tilskuer til de seksuelle handlingene.

— Politiet sa til meg at jeg skulle få slippe ut hvis jeg la kortene på bordet. Jeg var så sliten og lei at jeg fortalte dem det de ville høre. Jeg var desperat etter å slippe ut, sa kvinnen i retten. Både hun og samboeren forklarte at de etter hvert innså at guttene var svært unge, og at det de hadde gjort var galt.

— Jeg beklager at dette skjedde, for vi er voksne og de er barn. Men vi er ikke pedofile. Jeg føler det er en situasjon vi kom opp i tilfeldig. Vi har ikke lett etter barn på nettet eller noe sånt, forklarte kvinnen. Samboerparet er selv småbarnsforeldre.

— Dagen etter at det skjedde diskuterte vi hvordan vi to voksne kunne la dette skje. Vi syntes de så veldig unge ut, sa mannen i retten. Paret sier de ikke fikk rede på barnas virkelige alder før senere da 27-åringen chattet med en av dem på MSN.

Gjemte mobil i baken

Påtalemyndigheten mener det kan ha blitt tatt bilder av overgrepene, men politiet har ikke klart å finne noen fotografier. Da 31-åringen ble varetektsfengslet, klarte han å lure med seg en mobiltelefon inn på cellen, ved å skjule den mellom rumpeballene. Politiet fryktet at han på denne måten fikk kontakt med bekjente som kan ha fjernet bevis i saken.

Les mer om mobilsmuglingen her

Den 31 år gamle mannen innrømmet i dag å ha bedt en kamerat fjerne et kamera.

- Personlige bilder

— Politiet var på utkikk etter et kamera, og jeg ba ham fjerne det, fordi det inneholdt personlige bilder. Det var bilder av seksuell karakter, av meg og samboeren, ikke av guttene. At jeg ba ham fjerne kameraet var en panikkhandling, jeg tenkte ikke over konsekvensene, forklarte han.

31-åringen er også tiltalt for besittelse av barnepornografi, som skal ha blitt funnet på mannens datamaskiner. Tiltalen lyder også på salg av smuglersigaretter, promillekjøring og kjøring uten førerkort. Mannen er dessuten tiltalt for legemsbeskadigelse, og kvinnen for å ha forulempet en politimann.

ODD NERBØ