2009 var året det skulle skje. Man skulle endelig starte byggeprosessen med Langevann kajakkanlegg. Slik blir det ikke.

— Da vil jeg se de som har løyet for oss, i øynene. Det er ingen tvil om at vi er holdt for narr, utbryter tidligere landslagssjef Kjell Tore Solvang.

Han er en av ildsjelene som har jobbet for å få et konkurranseanlegg for padle- og rosporten til Åsane. Og tilbakemeldingene de fikk fra idrettsseksjonen i kommunen i fjor var positive.

— Vi fikk beskjed om at padling sto som nummer en på prioriteringslisten, og at vi ikke kom til å bli forbigått. De lovet oss det, sier han.

Langevann kajakkanlegg skal nå vurderes, noe som betyr at det er langt fra sikkert at det blir realisert.

— Da må vi spørre hva de egentlig mente med at det nå var helt sikkert at padling var det som skulle satses på.

Hovedgrunnen til at anlegget nå vurderes, er at padling er en liten idrett. Kommunen ønsker å se på andre alternativer som vil favne flere.

— Tenk den bredden vi kunne fått av talenter i Åsane. All ungdom kan jo ikke spille håndball og fotball for Åsane og Tertnes. Hva med dem som ikke verken passer til det, eller ønsker det? undrer Solvang.

Anlegget er tenkt brukt til både norgesmesterskap og nordiske mesterskap. Solvang ser for seg at de kan få noen av verdens beste padlere på besøk.

— Det er greit at padling er en liten idrett her til lands, men det er en stor idrett internasjonalt. Og det er faktisk en av idrettene Norge har gjort det best i, forklarer han, og sikter til alle medaljene vi har tatt i årenes løp, blant annet i OL.

— Det er mulig det er slik at den som skriker høyest er den som blir hørt, og vi har nok ikke skreket så mye, erkjenner Solvang.

— Men vi har fått et løfte, og stoler på det. Dette gjør meg veldig trist og oppgitt. Det er klubber som har jobbet og slitt for dette i år etter år, og det er helt ufattelig dersom det skrinlegges.