15 ungdommer og et 50-talls pårørende fra Bergen og omegn var mandag samlet på Hotell Scandic Bergen City i Håkonsgaten i Bergen sentrum.

Under den lukkende samlingen fikk ungdommene og de pårørerende hjelp fra Bergen kommunes kriseteam.

Teamet på ti personer er satt sammen av eksperter på krisepsykologi, leger, psykiatriske sykepleiere og psykologer.

Atle Dyregrov ved Senter for Krisepsykologi i Bergen er en av ekspertene som bistår de berørte med krisehjelp.

— Som å komme hjem fra krigen

— Dette er en samling først og fremst for de berørte. Alle som var involvert i tragedien kan få hjelp fra vårt kriseteam, sier informasjonsrådgiver Ola Henning Målsnes i Bergen kommune.

Han forteller om sterke reaksjoner. For noen av de involverte fremstår opplevelsen sterkere idag, ettersom det for alvor begynner å gå opp for dem hva de har vært med på.

— Psykologene sammenlikner det med å komme hjem fra en krig, sier Målsnes.

Her kan du lese mer om Bergen kommunes krisehjelp.

Delt inn i grupper

På samlingen ble de berørte ungdommene og deres pårørende etterhvert tilbudt gruppevis krisehjelp etter den ufattelige tragedien.

— De ble delt inn i grupper etter hvordan de var rammet. Gjennom gruppesamtaler, skal de rammede få hjelp til å håndtere følelsene sine, foklarer Målsnes.

Under samlingen var også flere tjenestemenn fra Bergen politistasjon til stede for å fortelle om pollitiets arbeid rundt tragedien.

Nytt møte i august

— Mange av ungdommene utrykker ønske om å være mye sammen. De som ønsker individuell hjelp, får selvsagt det. Samlingen varer så lenge det er behov, sier Målsnes.

Bergen kommune arrangerer et nytt møte 4. august for de berørte, der det samme kriseteamet vil være til stede.

— Det viktige for oss som kommune er å gi dem den beste oppfølging og omsorg for å komme gjennom det de og deres pårørende har opplevd, skriver fungerende byrådsleder Hilde Onarheim på Bergens kommunes nettsider.

Arrangementer i Bergen og omegn:

Mental Helse Ungdom i Nygaten 3 er tilgjengelig for samtaler for alle som måtte ha behov for det fra klokken 12.

Minnemarkering i Bergen. Hordaland Arbeiderparti og Arbeiderpartiet i Bergen inviterer til minnemarkering for ofrene etter tragedien mandag 25. juli kl.16.00 på Folkets Hus/Bergen kongressenter i Håkonsgaten 3-5.

Fakkeltog i Bergen fra Den blå steinen/Torgallmenningen og rundt Lille Lungegårdsvann klokken 18.

BLIR SÅ LENGE DET TRENGS: - Alle som var involvert skal få hjelp fra kommunens kriseteam, forteller informasjonsrådgiver Ola Henning Målsnes i Bergen kommune.
LIV SKOTHEIM
SAMLING: Bergen kommune har opprettet kriseteam på tilsammen ti personer bestående av leger, psykiatere, representanter fra Livskrisehjelpen, personell fra Bergen legevakt og Senter for krisepsykiatri. Her er Harald Schjelderup (T.V) sammen med Ola Henning Målsnes og to polititjenestemenn.
LIV SKOTHEIM