Middelalderkirken var fullsatt til langt ut i inngangspartiet. Hele familien var samlet og tilreisende fra alle verdenshjørner var til stede sammen med ansatte og forretningsforbindelser.

Tidligere biskop Ole D. Hagesæther forrettet. Konen, Arnhild Jebsen, holdt en gripende tale, og ikke mange klarte å holde tårene borte.

Artikkelen fortsetter under videospilleren...

— Sammen om det meste

  • Vi sto hverandre svært nær og elsket hverandre i 25 år. Det har vært en fantastisk tid, og bedre partner er det vanskelig å tenke seg. Vi var sammen om det meste og. Rausheten og fellesskapet var ubeskrivelig, sa Arnhild Jebsen.

Hans to sønner, Bjørn Jebsen og Arne Lange Jebsen, holdt også minnetaler. Åge Ellefsen hilste fra de ansatte på engelsk.

Den tidligere Bjørgvinbiskopen fortalte at han traff Atle Jebsen første gang i forbindelse med «Rocknes»-ulykken.

Viste omtanke for de gjenlevende

— Han gjorde sterkt et inntrykk på meg. Det står respekt av hans opptreden og den omtanke han viste for de gjenlevende etter ulykken, deres familier og de ansatte i rederiet.

— Han sa til meg senere at når jeg en gang faller fra vil jeg at du skal forrette ved bisettelsen. Derfor står jeg her i dag, sa Ole D. Hagesæther.

Bisettelsen åpnet med Sæterjentens søndag fulgt av åpningssalmen «Å leva det er å elska».

Det var solosang ved Aasmund Kaldestad, med Sjur Hjeltnes på piano og Helge Stokke på fiolin. Frank Sinatras «My Way» og Lloyd Webbers «Love changes everything» sto på menyen.