Statsministeren fikk seg et etterlengtet avbrekk fra budsjettforhandlinger og dårlige meningsmålinger i hovedstaden da hun åpnet årets Lysfesten fra scenen på Festplassen.

— Dette er årets store førjulstradisjon. Vi har et spesielt forhold til tradisjoner i denne byen. Vi dyrker alt som er unikt for oss. Denne Lysfesten er også blitt en tradisjon, den lyser opp det som ellers er en mørk novembermåned, sa Solberg.

Ta vare på tiden

Hun formante folkemengden om å stresse ned i tiden som kommer.

— Det er en travel tid for mange. Det er for få timer i døgnet. Derfor er det viktig å ta seg noen minutter. Tenke på alt det som ligger foran oss. Så kan vi love hverandre, at vi skal glede oss frem til jul, ikke stresse mot jul.

Statsministeren ba også de oppmøtte om ikke å glemme dem som ikke har det like bra som den gjengse bergenser midt oppi adventstiden, og pekte på situasjonen i Ukraina.

— Utrolig mange mennesker lever der i usikkerhet. Det kan være overveldende for oss å ta innover oss all den nøden som er rundt omkring, men når mennesker står sammen, løses de største utfordringene. Da bringer vi verden fremover.

Tok selfie

Før hun gikk av scenen fikk hun fyrt av både mobiltelefonen og den medbrakte pistolen. Pistolen fyrte hun av for å markere åpningen av Lysfesten. Mobilen gikk av for å dele hendelsen med de oppmøtte.

— Jeg må ta en selfie også. Så kan dere gå inn på Facebook-siden min og si at «der er jeg».