— De har bestemt seg for å avblåse sultestreiken fordi folk ikke skulle bekymre seg for helsetilstanden deres, opplyste leder i Bergen Domkirke Menighetsråd, Kristin Knudsen, på en pressekonferanse tirsdag ettermiddag.

Asylantene blir likevel værende i kirken inntil videre.

Menighetsrådet har bestemt seg for å bevilge penger til advokathjelp for asylantene.

— Hver av asylantene får 4000 kroner til juridisk bistand. Vi har allerede kontaktet en advokat som har god kjennskap til forholdene i deres hjemland, sier Knudsen.

Det var søndag 9. oktober at 15 asylsøkere inntok Johanneskirken. De har alle fått avslag på asylsøknadene sine, og frykter å bli sendt hjem til Afghanistan og Iran. Asylsøkerne nektet å spise, som en protest mot myndighetenes behandling av papirløse flyktninger i Norge.

Mandag ettermiddag bekreftet asylantene på sin egen hjemmeside at de avblåser sultestreiken. Der står det blant annet at:

«I dag er det FN-dagen. I respekt for hva FN står for, fordi det har vært en flott konferanse om papirløshet i Oslo i dag, og ikke minst for å svare på bønnen fra menigheten, ønsker vi å bruke denne dagen til å markere at vi avbryter vår sultestreik. Vi vil i samråd med legen begynne å ta til oss næring igjen, og på denne måten også bidra til å minke våre støttespilleres bekymring for vår helse.»

— Vi vil legge til rette for at oppholdet deres her i kirken skal bli kortest mulig, men vi vet ikke hvor lenge de blir værende, sier Knudsen.