Politiet fikk ved 14.15-tiden flere meldinger om at en fallskjermhopper hadde fått problemer på Smøråsfjellet i Fana.

— Meldingene gikk ut på at han skulle ha landet i en kraftledning, sier operasjonsleder Ragnar Lyssand i Hordaland politidistrikt.

I god behold

Både politi, ambulanser og brannvesenet rykket ut. Men hopperen landet i god behold på grusbanen ved Apeltunhaugene.

— Jeg er usikker på hva som ikke fungerte, men det er mulig at den ene styrelinen var litt løs. Da jeg åpnet skjermen snurret jeg bare rundt og rundt mot venstre, i en pendelbevegelse, sier fallskjermhopperen, Arnt Inge Hol.

Han kuttet hovedskjermen og landet med reserveskjermen.

Bekymret for landingen

— Jeg kuttet skjermen på 2000 fot. Jeg har en alarm på øret som piper ved 2000 fot, og jeg trakk rett før alarmen gikk. 1500 fot er vel den magiske grensen for når man kan bruke reserveskjermen. Under 1000 fot kan man bare glemme det, sier Hol.

Han var mest bekymret for hvor han skulle lande.

— Det var kraftledninger, masse skog og bygninger under meg, men plutselig så jeg en grå firkant bak noen blokker. Jeg landet på grusbanen, og det gikk helt fint, sier Hol.

- Kommunikasjonssvikt

Hovedskjermen drev med vinden og landet i et tre, like ved en kraftlinje. Dermed kom det flere telefoner til politiet med melding om at en fallskjermhopper hang fast i en kraftlinje.

— Tenkte du ikke på å melde fra til politiet om at du var i god behold?

— Det første jeg gjorde da jeg kom ned, var å ringe klubben. Jeg regnet med at noen andre ville varsle politiet, men det har tydeligvis vært litt kommunikasjonssvikt, sier Hol, som er medlem av Bergen fallskjermklubb og har 72 hopp bak seg.

Ved 15.30-tiden pakket han sammen for å dra hjem.

— Det blir ikke flere hopp i dag.

Fallskjermen ble hengende i et tre, like ved en kraftlinje.
ODD MEHUS (MMS)