— Nå vet vi endelig hvor han er. Men samtidig forsvant det siste håpet vi hadde om at han kunne være i live, sier skipssjef om bord i KNM «Måløy», kapteinløytnant Cato Hagestande til Bergens Tidende.

I går var minerydderen hvor Alvestad tjenestegjorde på oppdrag i den engelske kanalen. Besetningen på 38 ble informert av skipssjefen via høyttaleranlegget i 13-tiden i går.

— Meldingen ble mottatt med en blanding av lettelse og sorg, sier Hagestande.

I uken etter forsvinningen deltok besetningen fra KNM «Måløy» i letearbeidet etter sin savnede offiser. Uten å finne han. I går kom det frem at Alvestad ble funnet ikke mer enn 400 meter fra skipet.

— Hvilke tanker gjør du deg om funnstedet?

— Vi lette over alt i området. Han ble funnet på et sted som var gjemt for omverden. Vi kan ikke gjøre noe med det, svarer Hagestande.

Til helgen skal KNM «Måløy» legge til kai i London. Hagestande sier at hele besetningen er innstilt på å delta i bisettelsen eller begravelsen i Norge. Men hvor og når dette blir, er fremdeles uvisst.

— Alvestad var en erfaren offiser. Han var meget sosial og godt likt. Han vil bli savnet, sier skipssjefen til BT.

Det ble i går slått ring rundt enken til Odd Audun Alvestad, Therese Fimreite Alvestad (25). Det var feltprest Georg Jokstad som brakte henne beskjeden om at hennes svoger hadde identifisert mannen hennes i Zeebrügge.

— Jeg har forstått at meldingen ble mottatt med lettelse. Nå får de pårørende en sjanse til å vite hva som har skjedd og de får en grav å gå til, sier informasjonssjef Gunnar Vetlejord ved Haakonsvern.

Han forteller at også stemningen blant de tilsatte på marinebasen Haakonsvern og spesielt i Minekrigsflotiljen var preget av lettelse i går.

— Det er en lettelse i forhold til å gå rundt ikke å vite hva som har skjedd, forklarer Vetlejord.