Generalsekretær Rasmus Hansson i WWF-Norge mener Vestlandet nå har en stor mulighet til å skape et tidsskille i norsk energipolitikk.

— Flytte fjell

  • Vestlendingene er halvveis i å flytte fjell. De har også et ansvar for å fullføre jobben og sørge for at Hardangermastene blir inngangen til en seriøs satsing på miljø og bærekraftig energiteknologi, sier generalsekretær i miljøorganisasjonen, Rasmus Hansson.
Jeg håper vi nå kan gå inn i en ny epoke der samfunnet faktisk betaler det det koster å føre frem energi uten å ødelegge naturen

Rasmus Hansson, generalsekretær i WWF-Norge

Han følger regjeringens snuoperasjon i kraftlinjesaken med stor interesse.

— Jeg håper vi nå kan gå inn i en ny epoke der samfunnet faktisk betaler det det koster å føre frem energi uten å ødelegge naturen, sier Hansson.

Tirsdag kveld samlet bygdefolket i Granvin seg i sentrum etter helomvendingen fra statsministeren.

— Jeg tror det er vestlendingenes sinne som har gjort susen i denne saken.

Samfunnsredaktør Hilde Sandvik i BTmener regjeringen burde lyttet til vestlendingene tidligere.

Sandvik kommentar nytt splash — Vestlendingene har nøkkelen

Rasmus Hansson oppfordrer Vestlandet på det sterkeste til å fortsette kampen mot mastene.

— Vestlandet må ta denne jobben i mål ved å kreve ikke bare en ny utredning, men også en endring i premissene for utredningen. Nemlig at miljøverdier og fremtidsrettet energiteknologi må prioriteres høyere. Dette er et rent politisk valg. Vestlendingene har nøkkelen til å presse frem dette politiske valget.

— Dersom man ikke gjør det, så forfaller denne saken til en tradisjonell distriktskrangel om gammeldagse energikrav til en region, uten å gjøre noen forskjell. Da vil nye «Hardangersaker» stå i kø med akkurat de samme problemene. Vestlandsaksjonen kan bli et tidsskille, tror generalsekretæren.

Hva mener du? Si din mening her.