• Mange jenter er nok litt redd noe slikt skal skje. Men man tenker ikke på det før noen blir innpåslitne, sier Silje Sandtorv (16) fra Øygarden.

Sammen med kjæresten Remi André Lilleskare (19) har hun akkurat svingt Corollaen opp foran idrettsplassen på Rong. Ikke mye å finne på i Øygarden en iskald torsdag kveld, og biltur ble løsningen. Begge er sjokkerte over den rå voldtekten som skal ha skjedd her i helgen.

— Trodde ikke slikt kunne skje her ute. Her er det slik at alle kjenner alle, sier Silje.

Samboerne tror det er ganske vanlig at overstadig berusete tenåringsjenter blir antastet og/eller utnyttet.

Redd for overgrep

Det hender at Silje og venninnene hennes snakker om problemet.

— Mange jenter er nok redde for at slikt skal skje. Men man tenker ikke på det før noen blir innpåslitne, sier hun.

— Det er bare et fåtall som melder fra om overgrep. Har du vært helt kanon, så vet du gjerne ikke hva du har gjort selv, sier Remi André.

— Festingen går stort sett ut på at folk sitter rundt et bord og drikker seg fulle. Så pleier det bli noen som skal være tøffe som begynner å bråke og slåss og sparke. Det er verre enn man skulle tror. Folk faller ned trapper eller ligger på golvet og spyr. Men det går stort sett greit, sier Remi André.

Lettere å få tak i sprit enn øl

Å få tak i alkohol er null problem.

— Det er bare å stå utenfor polet og spørre folk om de gidder kjøpe Smirnoff, sier Silje.

— Faktisk er det lettere å få tak i sprit enn øl. De som akkurat har blitt gammel nok til å kjøpe øl, skal være så tøffe og markere seg, sier Remi André.

Kjæresteparet hevder at den vanligste alderen for å debutere med alkohol er 13-14 år i Øygarden.

Remi André har selv vært på fest hvor unge tenåringsjenter har blitt så dritings at de har kledd av seg alle klærne og hoppet rundt i lokalet.

Silje er enig i at enkelte jenter må skjerpe seg.

LETT Å FÅ ALKOHOL: Ungdom får lett tak i alkohol ved å stå utenfor polet og spørre folk om å kjøpe sprit for seg, sier Silje Sandtorv og Remi André Lilleskare, som sier ungdommens fyllefester er verre enn man skulle tro.
FOTO: RUNE SÆVIG