Dommer Gunnar Torkildsens beordret mannen umiddelbart ut av rettslokalet, da han ble oppdaget halvveis i aktors innledningsforedrag.

Straffesaken, som startet i Bergen tingrett i dag, er mot fire rumenske menn, som er mistenkt for å være en omreisende bande.

— Vitner skal ikke delta i rettsforhandlingene, så dette var uheldig, sier Jetmund Bjørdal i politiet til bt.no,

Mannens navn kom opp i aktor Trond Høviks innledningsforedrag og skal ha hatt et SIM-kort knyttet til saken registrert på seg.

Han satt som tilskuer sammen med en kvinne og et barn. Alle forlot rettslokalet da det ble oppdaget at mannen er identisk med et vitne i saken.

Gull og diamanter

Tiltalen omfatter innbrudd i Oasen kjøpesenter i Fyllingsdalen natt til 16.juli i fjor, der gull og diamanter for over 1,2 millioner kr. i omsetningsverdi ble stjålet. Kun noen ringer og et tomt utstillingsbrett er funnet og returnert til F.Lohne Gull AS.

Natt til 28.juli ble det gjort innbrudd i Laksevåg Senter, der en lagerdør i stål hos Rema 1000 og gitter foran butikken brutt opp. Mennene stakk da alarmen ble utløst.

Et innbruddsforsøk i kjøpesenteret Amfi Torg i Sarpsborg natt til 26.august er også i tiltalebeslutningen. Også her var en gullvarebutikk målet, men alarmen skremte vekk gjerningsmennene.

Omreisende bande

Politiets enhet for mobile vinningskriminelle i Hordaland, MVK, har brukt trafikkdata fra ulike basestasjoner for å koble de tiltalte til de ulike åstedene. Alle stedene har overvåkingskamera, som viser noen av de tiltalte dagen før innbruddene. Selv om gjerningsmennene var maskerte, skal de kunne gjenkjennes på klær og noen karakteristiske sko.

Ingen av de fire mennene har fast arbeid, men sier de tar oppdrag i byggebransjen. Alle er rumenere, og en av dem har dobbelt statsborgerskap, både rumensk og svensk. Han har fast bopel i Sverige, men er også registrert med en postadresse i Bergen sentrum.

Samtlige menn avviser at de har noe med innbruddene å gjøre.

Alle de tiltalte har forklart seg i retten i dag. Det er satt av fem dager til saken, som føres for Bergen tingrett.