- Vemodig, men nødvendig

Ministere, ordførere og forfattere. Alle har de gått på BHG og Tanks og synes nedleggelsen er trist. Men verden må gå videre.

Mange kjente bergensere er uteksaminert fra de to hederskronte skolene. BT snakket med et lite utvalg i går.

- Næææ, skal de legge ned skolen? utbryter eks-BHG'er Herman Friele, før han tar seg sammen og svarer som en ordfører skal:

- Det er trist at gamle symboler blir nedlagt. Men når man ser på bygningenes beskaffenhet i forhold til dagens krav, så synes jeg dette er en god idé. Vi trenger en mer moderne skole i sentrum.

På den andre enden av den politiske skalaen finner vi tidligere næringsminister Grete Knudsen. Hun er heller ikke så veldig sentimental for sin gamle skole, 150-åringen Tanks.

- Det sitter veldig mye historie i veggene. Ikke minst har viktige personer i arbeiderbevegelsen gått der. Samtidig går verden videre. Politikerne har sikkert tenkt nøye igjennom dette, sier Knudsen.

Statsstipendiat og forfatter Elisabeth Aasen var lærer ved Tanks fra 1971 til 1992. Hun blir lei seg når hun hører om planene.

- På 80-tallet kjempet elevene imot at skolen skulle flyttes til Åsane. De ville ikke ha et strømlinjeformet bygg. Med forbehold om at jeg ikke vet hvordan skolens forfatning er nå, synes jeg den burde få leve. Det er veldig kjekt med skoler i sentrum, det preger hele bymiljøet og elevene stortrives, sier Aasen.

Tidligere finansminister og nåværende DnB-direktør Arne Skauge gikk ut av BHG i 1966, og har gode minner.

- Det var en fenomenal fin skole da vi gikk der. Men jeg kan ikke la mine gamle følelser overskygge det moderne samfunns behov.

Les også:

Kommentarfeltet støtter ikke IE8. Vennligst oppgrader eller bruk en annnen nettleser.

Velkommen til debatt i Bergens Tidende. Vi setter pris på sterke meninger. I våre kommentarfelt er det høyt under taket, men vi tolererer ikke trakassering, trusler eller hatefulle meninger. Vis respekt for andre debattanters meninger, etnisitet, religion og legning. Husk at mange leser dine ytringer her på bt.no. Tenk derfor nøye gjennom hvordan du ønsker å fremstå. Du må skrive under fullt navn.

Vennlig hilsen Gard Steiro, sjefredaktør.

Siste fra Lokalt