Skuffelsen var stor da meldingen kom om at hun ikke hadde fått studieplassen hun ønsket seg aller mest og i morges satt hun klar for å finne alternativer på Restetorget.

— Jeg var kjempegiret, det er så mye som avhenger av dette. Barnehageplassen i studentbarnehagen ryker også dersom jeg ikke får plass, sier Cathrin Svanevik Frøyen (32), som er alenemor for en liten gutt på 10 mndr.

Nettsidene kollapset

Allerede kl. 08, en hel time før Samordna Opptak offentliggjorde årets søkertall, logget hun seg inn på nettsidene deres. Men det hjalp ikke så mye og frustrasjonen og motløsheten vokste.

Tusenvis av håpefulle studenter forsøkte å finne studieplass på Restetorget samtidig og nettsidene kollapset fullstendig.

— Sidene gikk tregere og tregere frem mot kl. 09 og forsvant så helt. Jeg trykket reload om og om igjen og jeg logget meg ut og så på igjen flere ganger, og det var såvidt jeg ikke ga opp. Men jeg kunne jo ikke gi meg, sier Frøyen.

Først ved 11-tiden fikk hun registret søknaden sin.

— De sa at det var over 2000 ledige studieplasser på Restetorget, men da jeg endelig kom inn var det bare 475 igjen. det er vanskelig å si hvordan dette har påvirket mine muligheter, men jeg har jo rykket langt bak i køen i hvertfall, sier hun.

Lite restplasser i Bergen

Ved Samordna opptak jobbet man med å finne hvor feilen oppsto og hvordan.

— Hadde vi visst hvor feilen lå, hadde vi selvsagt tatt tak i dette tidligere og unngått at situasjonen oppsto nok en gang, sier Pål Kalvsjøhagen, informasjonsrådgiver ved Samordna opptak til Aftenposten.no.

Frøyen fikk til slutt søkt på Bachelorstudier i Interkulturell forståelse ved NLA.

— Det var lite restplasser i Bergen. Universitetet hadde ingen og det var veldig skuffende. Men nå venter jeg i spenning på svar fra NLA, sier Frøyen.