Mari Wedum

¿– Vedkommende har ikke vært informant for politiet. Nå har saken kommet så langt at vi synes det er nødvendig å gi et klart nei på dette spørsmålet, sa politiinspektør Ernst K. Rossebø i Rogaland politidistrikt på en pressekonferanse mandag ettermiddag.

Ingen politikontakt

Politiinspektøren snakket på vegne av alle politidistrikt— og enheter som har vært involvert i Nokas-etterforskningen. Han bekrefter at dette innebefatter blant andre Kripos, Catch og Oslo politidistrikt.

Rossebø avviser også at det har vært kontakt mellom politiet og vekteren i forkant av Nokas-ranet.

Pågrepet ved bolig

Vekteren har i lang tid vært i politiets søkelys og ble rundt klokken 11 i dag pågrepet utendørs i nærheten av boligen sin i Stavanger.

–¿På grunnlag av det Toska har forklart i retten i dag, valgte vi å pågripe og sikte vekteren for medvirkning til grovt ran, sa Rossebø på pressekonferansen.

Mannens arbeidsgiver, sikkerhetsselskapet Group 4 Securicor (tidligere Falck) valgte i formiddag å suspendere den 26-år gamle vekteren inntil politiet har avhørt mannen og fått klarhet i de nye opplysningene som har kommet frem i saken.

Avhøres i kveld

Mannens forsvarer, Anne Kroken opplyser at 26-åringen stiller seg uforstående til siktelsen.

–¿Han er overrasket, men tar det hele med fatning. Han har vært inne til avhør tidligere, men politiet har ikke funnet noen grunn til å sikte ham. Dette er åpentbart et resultat av David Toskas uttalelser i retten i dag, sier Kroken.

26-åringen blir i ettermiddag på nytt avhørt av politiet. Advokat Gunnar Øystein Helgevold stepper inn som mannens forvarer da Anne Kroken er ferie.