Det mener i hvert fall politiet, som tirsdag ettermiddag krever varetekt i fire uker for den utenlandske 34-åringen. Han er siktet blant annet for vold under særdeles skjerpende omstendigheter.

Ifølge politiet er mannen tidligere straffedømt i hjemlandet, men ikke i Norge. Han skal bo i samme området som familien, men ikke kjenne dem.

Liten bygd

Overfallet mot familien skal ha skjedd natt til søndag 20. oktober, i en bygd i Voss. Mannen har selv forklart, ifølge politiet, at han var alkoholpåvirket og ikke husker noe.

Mannen tar fatt i henne med halsgrep. Hun får problemer med å puste.

Line Skjengen, politiadvokat

— De som var involvert, ble livredde og er svært oppskaket. Dette er en svært alvorlig sak. Særlig grovt er det fordi det skjer i et privat hjem på nattestid. Hele episoden fremstår som svært skremmende og alvorlig, sier politiadvokat Line Skjengen, som skal føre saken for politiet i Nordhordland tingrett.

Ifølge Skjengen skal mannen ha prøvd å bryte seg inn i familien hus om natten.

— Mor blir vekket av bråket og går ned for å sjekke. Hun har sagt hun trodde det var noen som trengte hjelp. Da hun åpner døren, blir den røsket opp, og mannen tar fatt i henne med halsgrep. Hun får problemer med å puste, sier Skjengen.

Familiens tenåringsdatter skal så ha våknet og kommet opp til inngangsdøren. Ifølge politiet skal mannen da ha gått løs på henne, også.

— Ut fra forklaringen vi har fått, blir datteren i huset slått flere ganger av mannen, sier Skjengen.

- Modig datter

Slik saken er forklart for politiet, går så mor i huset for å vekke mannen sin. Mens hun gjør det, klarer datteren å få mannen ut av huset.

— Datteren fremstår som veldig modig. Mannen skal ha vært svært utagerende, sier Skjengen.

Og det nattlige dramaet er på ingen måte over med dette:

— Da far i huset kommer ned, springer siktede ut på altanen, hopper to og en halv meter ned og skal ha blitt liggende. Far går ut for å ta kontroll på ham, han frykter hva som kan komme til å skje. Da han kommer ut, får også han flere slag, mot hode og kropp.

- Sparket mot politiet

Til alt hell fikk familien tilkalt hjelp fra noen politifolk som oppholdt seg i nærområdet.

Etter kort tid kom også tre politifolk på vakt til stedet. Ifølge siktelsen skal 34-åringen også ha sparket mot de tre politifolkene.

34-åringens forsvarer er bergensadvokat Helge Hansen.

— Siktede har vært avhørt av politiet. Han har erkjent de faktiske forhold - og straffskyld. Han ligger til grunn at det vitner og de fornærmede har forklart, er riktig. Han mener han bør løslates, og beklager sterkt det som skjedde. Han viser til at det han gjorde skjedde mens han var alkoholberuset. Han har ingen erindring om det som skjedde, og kan ikke forklare hvorfor han gjorde det.

— Min påstand vil bli at han må løslates. Mitt syn er at det ikke er bevisforspillelsesfare eller gjentagelsesfare, sier Hansen.

«LIVREDDE»: De som var involvert, ble livredde og er svært oppskaket. Dette er en svært alvorlig sak, sier politiadvokat Line Skjengen. Hun ber tirsdag ettermiddag om fire ukers varetekt for den voldssiktede 34-åringen.
POLITIET