Foreldrene har prøvd å støtte datteren gjennom de to siste årene på best mulig måte.

— Det har vært en ubeskrivelig forferdelig tid. Ikke bare har datteren vår vært utsatt for de verst tenkelige overgrep. I tillegg opplever vi at politiet ikke fester lit til henne, og lar seg manipulere av han som har gjort alt dette mot henne, sier moren.

Hun forteller at eks-kjæresten har hatt datteren i et jerngrep.

- Et kasus for psykiatrien

Moren forklarer at eks-kjæresten har brukt alt fra fysisk makt, via trusler, til lovnader om at alt skal bli bra, for å få datteren med til leiligheten sin.

— En gang jeg ringte politiet om saken, fikk jeg beskjed om å slutte å mase, og at datteren min er et kasus for psykiatrien. Det er helt klart at min datter har problemer når en mann har en slik makt over henne. Men betyr det at hun ikke skal få hjelp, eller at hun ikke har noe rettsvern?

Familien har mistet tilliten til politiet etter alt de har vært gjennom.

— Hvis dette er hjelpen man kan vente seg av politiet når man blir utsatt for grov kriminalitet, så er jeg skremt, sier moren.

Vil bort fra Bergen

— Hvordan går det med din datter?

— Det går bedre nå som hun har klart å løsrive seg helt fra ham. Men hun sliter med søvnproblemer, angst, depresjoner, hukommelsestap og mange psykosomatiske ting. Hun har ofte vondt i hodet, og er mye plaget med magesmerter, sier moren.

— Hvordan var din datter før hun møtte eks-kjæresten?

— Hun var flink på skolen og en normal, oppegående jente da hun traff ham.

Datteren går nå til jevnlig behandling hos psykolog, og har begynt å planlegge et liv langt borte fra Bergen.

— Det er vanskelig for henne å leve et normalt liv i Bergen så lenge overgriperen er på frifot, sier moren.

22-åringen får fri rettshjelp til å dekke saken. Hun risikerer imidlertid å måtte betale 38-åringens saksomkostninger dersom hun taper.