Det tordnet og regnet i Bergen i ettermidag, og det har blant annet fått følger for Fløibanen.

Fløibanen stod

Lynnedslagene førte til en feil på systemet som gjorde at vognene ble stående i 25 minutter.

— Dette hender av og til når vi har todenvær. Det som skjer er at en feil gjør at banen ikke helt vet hvor den er. Men passasjerene er nå kommet ned, og vi har fylt på med nye, sier teknisk sjef Inge Eriksen i Fløibanen.

Tordenværet kom samtidig med et lavtrykk som gir ustabile luftmasser.

Fint neste uke

— Når ulike luftmasser blander seg og blir ustabile, så smeller det. Det er ikke helt uvanlig på denne årstiden. Tordenværet har ikke vært så veldig intenst, og går fort over. Men det er utrygt for tordenvær også deler av lørdagen og hele søndagen i ytre og midtre strøk. Indre strøk ser ut til å gå fri, sier vakthavende meteorolog Anna Reistad på Værvarslinga på Vestlandet.

Lavtrykket som har etablert seg over Sør-Norge vil vedvare til mandag. Da er det ventet minkende bygeaktivitet, og tirsdag kommer det en høytrykksrygg som vil gi ganske fint vær og stigende temperaturer.

— Enkelte steder ved kysten kan temperaturen komme opp til 20 grader tirsdag, og i indre strøk kanskje over 20 grader. Etter dagens prognoser ser det ut til å kunne vare hele uken, til søndag, sier Reistad.

Strømmen gikk

Det finnes flere nettsider som gir kontirnuerlig oppdatering av lynnedslag, blant annet lynradar.no og LightningMaps.org.

Tordenværet førte til at strømmen gikk flere steder i Fana. BKK registrerte feilen klokken 18.21. Da var deler av Rå, Grimseid, Hjellestad, Milde og Hordnes uten strøm.

Ved 19.15 melder BKK på sine nettsider at feilrettingen pågår, og at strømmen er ventet tilbake i løpet av kort tid.

BANG: Også masten på Løvstakken ble rammet av minst én fulltreffer.
PÅL BENTDAL
NEDSLAG: Størst lynaktivitet var det over Bergen og Ulriken-massivet i 18-19-tiden. Deretter dabbet tordenværet ut.
LYNRADAR.NO