PÅL ANDREAS MÆLANDKARI PEDERSENBJØRN ERIK LARSEN (foto)

Etter gårsdagens møte i forretningsutvalget, der opposisjonen og byrådet presenterte avtalen de ble enige om, ville Warloe ikke være med på at han hadde lagt seg flat.

— Nei, tvert imot. Jeg fastholder at det var riktig å stemme for utsettelse. Det var premissene i Søviknes' forslag som var problemet. Og så skulle vi informert alle gruppelederne, det ser jeg. Men da måtte jeg kalt dem inn klokken 7 om morgenen, sier Warloe.

En irritert Liv Røssland, gruppeleder for Fremskrittspartiet, klarte ikke å dy seg da BT spurte Warloe om hva han hadde lært av den siste ukens hendelser:

— Vær litt ydmyk nå, Henning, brøt Røssland inn.

— Eeehm ... Det har vært en lærerik prosess. Vi har fått fokus på parlamentarismen som system. Aldri så galt at det ikke er godt for noe, mumlet byrådslederen.

Hemmelig notat

— Denne avtalen gjenreiser demokratiet i Bergen. Nå vet vi at vi kan stole på at byrådet følger viljen til flertallet i bystyret, kommenterer Liv Røssland.

Bakgrunnen for avtalen var et notat fra Warloe der han forklarer bakgrunnen for sine handlinger. Det er blitt unntatt offentlighet - ifølge Warloe fordi det inneholder informasjon som kan lede til erstatningssøksmål mot kommunen.

— Og det var nettopp en slik situasjon jeg fryktet og derfor stemte for utsettelse, sa den vikarierende byrådslederen.

Har pisken klar

Aps gruppeleder Terje Ohnstad har ikke lagt helt vekk pisken.

— Nå skal vi drøfte denne saken og se om det finnes grunnlag for mistillit frem til høstens første bystyremøte, sier han.

Dagens konklusjon tilhørte kanskje SVs gruppeleder Oddny Miljeteig:

— Warloe har lagt seg pannekakeflat. Da er det ikke nødvendig å rulle ham i tjære og fjør.