Torsvik har tidligere fortalt sin historie i Bergens Tidende.

Hun ble mobbet for klærne, og for at hun var litt lubben. Til slutt skiftet hun skole. I går fortalte hun elevene ved Hop oppveksttun hvorfor det er viktig å inkludere andre, til tross for ulike interesser.

— Da jeg gikk på skolen, hadde vi håndballgjengen, fotballgjengen og korpsgjengen. Det var veldig klikkete, og folk var kun med folk i sin egen gjeng. Har dere opplevd at det kan være sånn? spurte Torsvik.

Klassen nikket anerkjennende.

— Jeg håper at dere kan være den personen som tør å inkludere. At dere prøver å være den personen som ser de som står utenfor, og spør om de vil være med, sa hun til elevene.

HAR STAFFETPINNEN: Klasse 10A på Hop oppveksttun har nå stafettpinnen i vår mobbeserie. Se hva de gjør på Facebook.
Tor Høvik

Tilpasser hverandre

Som om øvelse i inkludering, satte Torsvik elevene sammen to og to, for å lære hverandre bedre å kjenne. Alle elevene måtte sitte med noen de ikke pleide å sitte med.

— Jeg tror det er viktig å arbeide med dette, slik at ingen føler seg utenfor, sa Rikke Haugen som samarbeidet med Anders Borge.

Om hverandre fant de ut at begge var gode venner man kunne stole på, og at Borge likte å spille trommer mens Haugen likte håndball.

— På denne skolen er det så mye forskjellige folk. Derfor lærer vi oss å tilpasse hverandre. Jeg tror de fleste har noen være med, sier Borge.

- Ha respekt

I dag jobber Torsvik med ungdommer gjennom blant annet ungdomshuset 1880. I arbeidet har hun sett hvordan ungdommer kan stenge hverandre ute.

— Alle trenger ikke å være bestevenn med alle, men alle må ha respekt for hverandre, sa hun til klassen.

Klasse 10A overtar denne uken stafettpinnen fra Breimyra ungdomsskole, og skal drive nettsiden til Vær en venn på Facebook.