• Vi var aldri i tvil om at dette var et reelt forsvinningsnummer, sier etterforskningsleder Carl-Petter Leganger ved Hordaland politidistrikt.

Politiet mottar årlig mellom 150 og 200 savnet-meldinger. De aller fleste savnede dukker opp igjen av seg selv. Ofte kan det være vanskelig for politiet å sortere alvorlighetsgraden i savnet-meldingene.

— Her hadde vi med en skikkelig gutt å gjøre. Da er det enklere for oss å sette inn ressurser med en gang. De første dagene er viktige, sier Leganger.

I Anders Opdals tilfelle mottok politiet etter hvert sikre observasjoner av ham på Bryggen, og senere på Skoltegrunnskaien.

— Vi hadde ingen indikasjoner på at noe kriminelt hadde tilstøtt ham. Vi fryktet at han var havnet i sjøen, og ville ha gjort mer omfattende søk dersom han ikke var blitt funnet, sier Carl-Petter Leganger.

Den erfarne politimannen tror knapt han har vært borti en forsvinningssak der så mange frivillige har engasjert seg.

Mange foreldre har lett for å kritisere politiet for å gjøre for lite i slike saker. Leganger er derfor glad for godordene som vanket fra Anders Opdals foreldre.

— Foreldrene hadde hele tiden en realistisk oppfatning av hva som kunne ha skjedd, og var enkle å forholde seg til, sier Carl-Petter Leganger.