Når BT snakker med 49 år gamle Sandvold, er han i ferd med å komme til hektene etter det dramatiske rundkastet på speilblanke Hardanger-veier onsdag kveld. Yrkessjåføren skjønner ennå ikke helt at han er like hel.

Hengeren tok kontroll

— Når det først skulle være så brenngærent som dette, får vi prise oss lykkelig for at det gikk som det gikk. Vi har hatt vanvittig englevakt, slår sjåføren fast.

Sammen med sidesjåfør Sven Melaas var Sandvold på vei fra Skien til Bergen med Rema 1000-hermetikk. Ved Eitrheimstunnelen utenfor Odda gikk det helt galt ved 23-tiden.

— Vi fikk sleng på glatten og kjørte rett i fjellveggen. Så tok hengeren kommandoen og slengte lastebilen over autovernet på motsatt side. Deretter trillet vi ned mot vannkanten, forklarer den erfarne sjåføren.

Sandvold og kollegaen slapp unna den brutale lastebilkolbøtten med mindre skader, men måtte likevel innom Fylkessykehuset i Odda en tur.

— Jeg har ødelagt kragebeinene og noe i armen. Ellers er jeg like hel. Kompanjongen har litt vondt i ryggen, sier 49-åringen - som regner med å være på veien igjen ganske kjapt.

Ikke deres tur

Også politiet er overveldet over griseflaksen til hermetikksjåførene.

— De har vært svin-svin-svinheldige. Det er bare hårsbredd som skiller en dødsulykke fra en ulykke med bare lettere skader. Det var tydeligvis ikke deres tur denne gang, sier politiførstebetjent Sigmund Vestrheim ved politiet og lensmannen i Odda.

I FJORDEN: Ulykken skjedde ved Eitreimstunnelen utenfor Odda ved 23-tiden onsdag kveld. FOTO: SIGNE KRÅKEVIK (Bj. Eidnes AS)