— Samlingen har vært preget av at Inge Børslien ble revet vekk brått og brutalt midt i livet. Vi føler vantro og sorg, sier ordfører i Odda Gard Folkvord.

Han ledet i kveld samlingen der folk i Odda var invitert til å møtes og være sammen i sorgen. Mellom 30 og 40 mennesker hadde møtt fram. Også pårørende av den omkomne var til stede.

Miniubåt i søket

Inge Børslien er antatt omkommet etter at letemannskaper fant en åpen råk i vannet der fylkes -og lokalpolitikeren hadde gått på skøyter. Naboer i området hørte også rop om hjelp ute fra vannet.

— Vi ønsket å tilby fellesskap og samtale i denne vanskelige situasjonen. Både prest, politi og kommuneoverlege har vært til stede. Det ble gitt oppdatert informasjon om søket i Sandvenvatnet, sier Folkvord.

Redningsmannskaper har søkt etter den omkomne både lørdag og søndag. I løpet av den kommende uken blir det også satt inn en miniubåt i letingen. Arbeidet er vanskelig fordi isen er tynn og kan briste.

Vil støtte familien

— All vår kjærlighet og alle våre tanker går nå til den nærmeste familie. Det viktigste for oss nå er at de pårørende får støtte, og at han blir funnet, sier ordføreren.

Mandag blir det flere samlinger i Odda kommune i forbindelse med ulykken. Både arbeidskamerater og kolleger i kommunestyret vil minnes den energiske lokalpolitikeren.

— En markant politiker og ivrig organisasjonsmann er gått bort. Byen vår er ikke større enn at vi merker det godt alle sammen, sier Folkvord.