Norea er en mediemisjonsorganisasjon som eies og drives av Luthersk Misjonssamband.

— I Norge er givergleden stor, og et bredt lag av folket deltar i innsamlinger, sier Askildsen.

— I land som Tyskland og USA holdes innsamlinger gjerne oppe av noen få rikfolk. Man klarer ikke å få den samme bredden som i Skandinavia, sier han.

Finn Jarle Sæle får en vanskelig jobb med å skaffe seere i utlandet.

Det tror medieanalytiker Jarle Thalberg.

— Det har dukket opp voldsomt mange nye TV-kanaler, og det kommer bare til å bli flere, sier Thalberg, som er analytiker i mediebyrået Carat.

Om mulighetene er uendelige for Visjon Norge, så er det også uendelige for alle andre, påpeker Thalberg.

— Kanalen kan sikkert nå ut til mange seere, men det betyr ikke at så mange vil se på dem. Det er det samme som Internett: Du kan legge ut hva du vil, men du får ikke seere av den grunn, sier han.

— Har du 100 kanaler å velge mellom, så skal det litt til før du trykker deg frem til kanal 98.

Thalberg sier bedre distribusjon gjør at konkurransen i TV-markedet har økt kraftig de siste årene. Det har ført til vekst for nisjekanalene.

— Men da snakker vi om nisjekanaler som Discovery og National Geographic. Her snakker vi nesten om en nisje i nisjen, så kanalen kommer nok til å bli liten, sier han.

— Hvem henvender de seg til?

— Til de som er i miljøet og går på bedehus. De vil ikke nå de tilfeldig kristne, de som kaller seg kristne, men som ikke går til kirke annet enn i høytider. Så målgruppen er ganske spiss. De skal treffe veldig godt for å lykkes.