SIGBJØRN LINGA

Det sier Helge Christian Gaarder, som var i Eikedalen den aktuelle helgen. Han sier han kjent skarp kloakklukt på parkeringsplassen, noe som forsterker mistanken om at kloakkanlegget enten lekker eller renner over.

— Det er ikke uvanlig at det lukter kloakk på parkeringsplassen nedenfor varmestuen.Jeg har også sett vann blandet med kloakk der, sier Gaarder, som ble syk etter oppholdet.

Ble syke Terje Vik, hans kone og to barn var blant dem som ble syke etter en skihelg i Eikedalen.

— Jeg fikk diari og oppkast et par dager, men ble gradvis bedre. Uken etter var vi i Eikedalen på vinterferie, og da ble jeg dårlig på nytt, sier Vik. Han oppsøkte lege med smerter i underlivet, og ble denne uken lagt inn på kirurgisk avdeling på Haukeland sykehus i noen timer.

— Jeg har fortsatt smerter i magen, svettetokter og er slapp, sier Vik. Han stiller spørsmål ved årsaken til viruset.

— Lederen ved skisenteret mente først det stammet fra et dødt storfe som var gravd ned i området. Men det var jo sprengkaldt denne helgen, og dyret må jo ha vært frossent. Hvorfor skulle det komme noe fra det da?

-Utelukket Daglig leder ved skisenteret, Fredrik Tønjum, sier det stemmer at det ved høye temperaturer i luften kan lukte kloakk ved varmestuen. Men de tre tankene som står der, er ikke i nærheten av drikkevannet.

— Det er utelukket at disse har ført til infeksjonene. Septiktanken for de andre bygningene ligger et helt annet sted og har et system som varsler når tanken begynner å bli full. Vi har sjekket at det fungerer, sier Tønjum, som sier det heller ikke er lekkasjer på kloakk-anlegget.

UTSLÅTT ETTER FERIE: Vinterferien ble ikke som Terje Vik hadde håpet. Oppholdet i Eikedalen endte med innleggelse på Haukeland sykehus. (FOTO: ØRJAN DEISZ)