Uttalelsen kommer i et tv-program som bergensmenigheten Levende Ord i neste uke skal sende på samme frekvens som NRK2 sender sine programmer.

Generalsekretær Karl Johan Halleråker i Indremisjonsforbundet sier i det samme programmet at Gerd-Liv Valla gjennom sin 1. mai-tale nører opp under jødehat.

— Aldri har jeg kjent en frysning av en LO-tale før i går. Jeg håper at LO-medlemmer over hele landet vil reise seg i protest mot LO-lederens tale. I sin tale gikk Valla inn for merking og boikott av israelske varer. Fra historien kjenner vi et slikt krav om at jødisk eiendom, varer og personer skulle merkes, sier Halleråker.

Pastor Flåten har sendt et brev til FNs generalsekretær Kofi Annan med krav om at Terje Rød-Larsen straks blir avsatt som FN-representant i Midtøsten.

— Som en av de største frimenigheter i Norge vil vi uttrykke vår mangel på tillit til Terje Rød-Larsen, skriver Flåten i brevet.

Redaktør Finn Jarle Sæle i ukemagasinet Norge i Dag sier i det samme TV-programmet at NRK må sende sin Midtøsten-korrespondent Lars Sigurd Sunnanå hjem til Norge.

LO-leder Gerd-Liv Valla var torsdag ikke tilgjengelig for kommentar til uttalelsene i TV-programmet.

(NTB)

SALVE FRA TV-PASTOR: Pastor Enevald Flåten kaller LO-leder Gerd-Liv Valla antisemitt i sitt ukentlige tv-program.
Foto: Levende Ords nettsted