Han er sjokkert over måten dørvaktene på utestedet «Den Stundesløse» behandlet ham natt til i går.

— Jeg har lest hva Bergens Tidende har skrevet om en del dørvakter i den siste tiden, men hadde aldri trodd jeg skulle oppleve noe slikt selv, sier Terje Jansen.

Ville drikke ut

Lørdag kveld dro han på byen med venner. De hadde hatt det veldig hyggelig frem til stengetid på «Den Stundesløse». Da kom en vakt bort til bordet der Terje Jansen og vennene hans satt.

— Han ba oss gå. Jeg sa at jeg akkurat hadde kjøpt en øl som jeg gjerne ville drikke opp. «Ta en runde i lokalet og si det samme til de andre gjestene, så skal vi gå i mellomtiden», sa jeg til vakten.

Ifølge Jansen ga ikke vakten seg.

— Han skulle åpenbart ha oss ut på røde rappen. Jeg reiste meg, åpnet buksebeltet for å ta på meg en genser, og gjorde meg klar til å gå. Da hoppet han rett i strupen på meg, og tok kvelertak på meg, sier 45-åringen.

Svimte av

Etter hvert kom flere vakter til.

— Jeg vet ikke hvor mange de var, men de slepte meg opp trappen, og var så hardhendte at jeg svimte av. Da jeg kom til meg selv igjen, hadde jeg tisset på meg, sier Terje Jansen.

Da han kom til hektene igjen, skal en av vaktene ha tatt et nytt, kraftig grep om halsen hans. De andre vaktene tok heller ikke på ham med silkehansker.

— Jeg fikk et kne i ryggen, og ble dessuten lagt i bakken, forteller Jansen.

En annen i følget prøvde å gå imellom, men det endte med at også han, ifølge Jansen, ble tildelt noen lusinger.

«Skal ikke skje»

— Jeg hadde aldri trodd en slik oppførsel var mulig. Slikt skal bare ikke skje, sier 45-åringen.

— Var du beruset?

— Jeg hadde drukket, men var på ingen måte overstadig beruset eller truende. Jeg nektet heller ikke å forlate «Den Stundesløse». Jeg ville bare drikke opp først, sier han.

Da han kom til seg selv, utenfor på fortauet, fikk han etter litt viderverdigheter utlevert skinnjakken sin. Sammen med en annen i følget gikk han rett til politistasjonen for å anmelde episoden. To vitner som han ikke kjente fra før, ble også med til politiet.

— De var sjokkert over behandlingen jeg fikk. Det samme var andre som så opptrinnet, sier Terje Jansen.

Smerter

Han føler at han ble tatt godt imot hos politiet.

— De anbefalte meg å oppsøke lege for å få undersøkt skadene, sier 45-åringen.

I går våknet han med smerter i strupehodet og i ryggen. Utpå dagen dro han til legevakten.

— Jeg har vært sykmeldt i lang tid for dårlig rygg. Planen var å begynne i arbeid igjen etter nyttår. Nå er jeg redd for at det kan ta lengre tid, sier Terje Jansen.

Han pleier ikke å gå så ofte ut.

— Jeg skal iallfall ikke tilbake til «Den Stundesløse». De bør dessuten være nøyere med hvem de bruker som vakter. Jeg har aldri tidligere vært i klammeri med noen i forbindelse med at jeg har gått ut. Jeg går ut for å ha det gøy. Nå er jeg både skuffet og irritert, sier 45-åringen.

Legemsfornærmelse

Vakthavende jurist ved Hordaland politidistrikt, politiadvokat Sidsel Isachsen, bekrefter at Terje Jansen har anmeldt vaktene ved utestedet for legemsfornærmelse.

— Det er notert navn på vitner, og saken vil bli etterforsket på vanlig måte av person- og voldsavsnittet vårt, sier hun.

<b>Prylt opp:</b> - De tok kvelertak på meg, satte kneet sitt i ryggen min og slepte meg opp trappene, sier Terje Jansen (45) som i går var tilbake utenfor «Den Stundesløse». Han føler at han ble angrepet av vaktene på utestedet, uten at han på noen måte hadde provosert dem. (Foto: Rune Sævig)