— Jeg var redd for å gå til politiet med min sak og vil tro at flere voldtektsofre tenker likt, sier kvinnen til Bergens Tidende.

Hun hadde lest om det store antallet voldtektssaker som blir henlagt, og vurderte rett etter hendelsen ikke å gå til politiet.

— Jeg hadde jo dusjet, så jeg tenkte det ikke fantes bevis, forklarte hun i retten i går.

Den påståtte nachspielvoldtekten, som endte i graviditet og abort for 22-åringen, voldte også påtalemyndigheten hodebry.

Politiet innstilte på tiltale, mens statsadvokaten ville henlegge saken. Men siden strafferammen de to tiltalte står overfor er på 21 år, var det opp til Riksadvokaten å ta avgjørelsen. Dermed ble det tiltale.

— Da det ble innstilt på henleggelse, var jeg forferdelig skuffet. Jeg trodde saken var god nok til å komme gjennom nåløyet, forteller kvinnen til BT.

- Advokat er viktig

22-åringen mener det er viktig for voldtektsofre å få en god bistandsadvokat som kan veilede gjennom den vanskelige prosessen.

Hennes bistandsadvokat Birthe Taraldset er enig.

— Mange jenter føler trygghet i å ha en bistandsadvokat med seg når de skal anmelde saken. Det kan være greit å ha med en som en vet er fullstendig på sin side, sier hun.

Taraldset understreker at det aller viktigste er å komme seg raskest mulig til voldtektsmottaket.

— Der vil de kunne veilede videre, og har også kontakt med advokater som jobber mye med denne type saker, sier hun.

I går startet rettssaken mot de to mennene 22-åringen mener voldtok henne for halvannet år siden.

Kvinnen ble med de to mennene på nachspiel. Der spilte de klespoker, og drakk tett.

Etter hvert havnet alle tre i samme seng.

— Det siste bildet jeg har i hodet er NN (den ene 24-åringen) som ligger over meg. Jeg visste ikke at den andre mannen hadde hatt sex med meg før kameraten hans fortalte det, sa kvinnen i retten i går.

Ifølge kvinnen har den ene 24-åringen i ettertid innrømmet overfor henne at han skulle få kvinnen opphisset, slik at hun skulle gå med på å ha sex med kameraten.

Ble gravid

Samme dag som 22-åringen var i avhør hos politiet, kom det frem at hun var gravid.

22-åringen valgte å ta abort. En DNA-test av fosteret viste at den ene tiltalte, som hun ikke husket seksuell omgang med, var faren.

Begge mennene nektet straffskyld da rettssaken mot dem startet i Bergen tingrett i går. De innrømmer sex, men hevder kvinnen var våken og at sexen var frivillig.

— Jeg sa til henne at jeg angret på at vi hadde hatt sex, og jeg forsto at hun også gjorde det. Hun hadde vært full, men hun visste hva hun gjorde og kunne sagt nei, sa den ene tiltalte under sin forklaring i tingretten.

De to mennene er tiltalt etter straffelovens bestemmelse om gruppevoldtekt, som har en strafferamme på 21 års fengsel.

Saken fortsetter i Bergen tingrett i dag.