BT møter trebarnsfaren Chau Xuan Nguyen (38) i en kjellerleilighet i Loddefjord. Det er bare to uker siden han meldte konen Thi Thuy Vy Le (32) savnet etter at hun ikke kom hjem etter øvelseskjøring sammen med en 42 år gammel felles bekjent.

Midt i stuen står et minnealter for konen. De to døtrene på to og fire går rundt i stuen. Den yngste kommer med jevne mellomrom bort til faren, mens den eldste sønnen på åtte år går litt til og fra.

— Hun på to år har ikke skjønt at moren er borte, mens fireåringen spør fortsatt om ikke mamma skal komme hjem fra kjøreturen snart. Min eldste sønn skjønner at moren er død, og er veldig trist, sier en tydelig preget trebarnsfar.

**Les også:

— Bør omtales som drapssaker

Trodde det var en ulykke**

Han var sikker på at det hadde skjedd en ulykke da konen ikke kom hjem etter endt øvelseskjøring den iskalde onsdagskvelden 1. desember.

Da klokken ble 02.00 bestemte han seg for å ta kontakt med politiet for å spørre om de hadde sett en bil av typen som konen øvelseskjørte i langs veiene.

  • De sa at jeg burde se det litt an og være litt tålmodig. Politiet sa de kanskje ville dukke opp ut på morgenkvisten, sier trebarnsfaren.

Men konen dukket aldri opp. I stedet ble både konen og 42-åringen, som drev øvelseskjøring med henne, meldt savnet. Fredag formiddag ble begge funnet i en låst bil på Kyrkjetangen.

Kvinnen var bundet fast til setet og hadde brannskader på armene og i ansiktet.

  • Jeg fikk se henne på Haukeland sykehus mandagen. Det var et sjokk å se hvordan hun så ut, sier 38-åringen.

Han mener det er viktig at media skriver hvordan konen hans ble funnet.

  • Politiet har sagt til meg at de tror konen min er blitt drept og at han som hjalp henne med øvelseskjøring har tatt livet av henne, sier Nguyen.
Fireåringen spør fortsatt om ikke mamma skal komme hjem fra kjøreturen snart.

Chau Xuan Nguyen

- Åpen person

  • Hva tror du selv om det som har skjedd?
  • Jeg er hundre prosent sikker på at konen min er blitt drept, men synes det er helt uvirkelig at det har skjedd. Det slo meg ikke i det hele tatt at 42-åringen skulle kunne være i stand til noe slikt, sier 38-åringen.

Han beskriver konen som en blid, sosial og åpen person.

Paret har vært gift siden 1999.

— Vi giftet oss i byen Nhatrang i Vietnam. Det var samme byen som jeg bodde i før jeg flyttet til Norge for 24 år siden, sier 38-åringen.

Han sier paret har levd et godt liv i Bergen, og at de to var glade i hverandre og barna. Han jobbet som sveiser, og hun jobbet ved sardinfabrikken King Oscar på Askøy.

Jeg må bare være her for barna mine.

Traff 42-åringen i sommer

Han sier han og konen ble kjent med den drapsmistenkte 42-åringen på en fest for vietnamesere i sommer.

— Det var han som tilbød seg å hjelpe oss da han hørte at konen min ville ta lappen. Han ville hjelpe oss fordi det var vanskelig for oss med små barn å få tid til øvelseskjøring. Han skulle ikke ha betalt. Heller ikke for bensinen, sier ektemannen.

Konen hadde øvelseskjørt med 42-åringen siden august.

- Hvordan var konen din da hun kom hjem fra disse turene?

— Hun var alltid veldig glad for at hun lærte nye ting og at hun gjorde fremgang, sier ektemannen.

- Hva tenker du om fremtiden nå?

  • Jeg må bare være her for barna mine. Vi har også fått tilbud om hjelp fra flere offentlige instanser, sier Nguyen.