• Grusomt og uvirkelig, sier Asbjørn Aamot og Åshild Agledal, som bodde i husrekken bak de omkomne i brannen på Ragnarrud i Florø.

Så sent som ettermiddagen før brannen traff Agledal den avdøde kvinnen på vei hjem fra butikken.

— Hun var blid og smilende som alltid. Det er helt uvirkelig at hun ikke lenger skal være her, sier Åshild Agledal til Bergens Tidende.

Barn på samme skole

Naboer og andre i Florø er sjokkerte og rystet over de dramatiske hendelsene på Ragnarrud natt til i går. Mange har barn som går eller gikk på skole med den overlevende jenten på 16 år og den omkomne gutten på 9.

Aamot og Agledal har selv en datter som har gått på skole med jenten.

— Dette er en grusom situasjon. Vi blir helt satt ut, sier de to naboene.

Asbjørn Aamodt satt oppe og jobbet med noen websider da han ved 04-tiden ble oppmerksom på ild og sirener i nabolaget.

— Da jeg gikk ut for å se hva som var i ferd med å skje, ble jeg først redd for at brannen skulle spre seg, forteller Aamot.

Bildene han tok av brannen i en tidlig fase har han gitt til politiet.

Ringte til kjæresten

En annen nabo, som er blant de nærmeste naboene til branntomten, forteller til Bergens Tidende at han var oppe og snakket i telefonen kvart over to på natten.

— Da var alt som normalt, sier naboen, som ikke ønsker å stå frem med navn.

Mannen våknet ikke igjen før andre naboer dundret på døren og varslet om brann kvart over fire natt til i går.

— Jeg håpet at hun var hos sin nye kjæreste, og jeg ringte til ham for å høre. Dessverre var hun ikke der, sier han.

Sist naboen så den siktede var for en uke siden, da han var ved boligen på Ragnarrud for å levere sønnen.

Naboen kjente både den omkomne kvinnen og den siktede eks-samboeren godt. Mannen beskriver den 37 år gamle kvinnen som tøff, hyggelig og alltid blid.

Den siktede beskriver han som en rolig person.

Tente lys ved brannstedet

I hele natt var politiet til stede på branntomten. I går kveld gikk også politifolk fra dør til dør på Ragnarrud. Ved sperringene på baksiden og forsiden av huset hadde naboer tent lys og lykter.

— Det er helt forferdelig tragisk det som har skjedd, sier Liv Verlo og Gunnar Vågene.

I går kveld tente de to naboene lys ved branntomten. I en liten by i et enda mindre nabolag kjente de fleste den rammede familien.

— Særlig tenker vi på barna, sier naboene.

- ALLTID BLID: Åshild Agledal møtte den 37 år gamle kvinnen som døde i brannen, ettermiddagen før den fatale natten. - Hun var blid og smilende som alltid, forteller Agledal, som sammen med Asbjørn Aamot bor i husrekken bak brannstedet.

¿ ALLTID BLID: Åshild Agledal møtte den 37 årgamle kvinnen som døde i brannen,ettermiddagen før den fatale natten.¿ Hun var blid og smilende som alltid, fortellerAgledal, som sammen med Asbjørn Aamot bor ihusrekken bak brannstedet.