I en telefonsamtale med bordellsjefen skal denne kvinnen ha brast ut i gråt fordi hun var utslitt av jobbingen i Bergen.

— Dette viser noe av råskapen i denne bransjen, sier politiadvokat Steinar Andersen.

I retten i går leste han opp vitneforklaringen fra en av kvinnene de mener er blitt utnyttet av en 39 år gammel bordellmamma fra Oslo.

Hentet dame fra Tyskland

Da bordellsjefen hadde vært på reise i Tyskland i fjor sommer, ble hun kjent med en jevngammel thailandsk kvinne, som jobbet som vaskehjelp. Kvinnen var i en vanskelig situasjon. Hun hadde lite penger, og var blitt dumpet av sin tyske ektemann. Han hadde begynt å bo sammen med en annen kvinne.

Den tyskthailandske kvinnen takket ja til tilbudet om å komme til Oslo og jobbe ved massasjesenteret til 39-åringen.

Avtalen mellom bordellsjefen og den tyskethailandske kvinnen var at hun kunne velge om hun ville selge sex eller massasje. De skulle også dele inntektene likt mellom seg. Til gjengjeld skulle 39-åringen la henne få bo gratis, og betale utgifter til eventuelle flyreiser andre steder i Norge.

Bordellsjefen nøyde seg ikke bare med å drive hallikvirksomhet i Oslo sentrum. Spesielt når det var slunkent med kunder i hovedstaden, kunne det lønne seg å sende noen av jentene til andre byer i Norge.

Sex-salg på Nøstet

Bergen var en av disse byene hvor bordellsjefen hadde tilgang på en leilighet som ble brukt til prostitusjon.

Den thailandske kvinnen som var hentet fra Tyskland ble sendt til Bergen i tre perioder og jobbet på spreng i de dagene hun var der. Hun ble sendt med fly, betalt av bordellsjefen, og hentet av personer som viste henne veien til den aktuelle leiligheten i Nøstegaten.

Ved en anledning mottok hun ti kunder på en dag. Kundene betalte på forskudd og pengene gikk rett til eieren av leiligheten som sendte en større del av pengene tilbake til bordellsjefen i Oslo.

I bevisopptaket som ble lest opp i retten i går forklarte den tyskthailandske kvinnen at hun ble helt utslitt av å jobbe i Bergen.

Ved en anledning hadde hun ringt til sjefen i Oslo og gråtende bedt om at hun måtte sende en kvinne til.

Kunder som ventet

Den tyskthailandske kvinnen fortalte at hun ikke ble truet eller presset til noe av sin bordellsjef. Livet på hovedbordellet i Oslo, var preget av en sjef som var innom av og til og sjekket forholdene. Hun kom med mat, og sjekket at kvinnene sto opp og dusjet om morgenen. Kvinnene fikk stort sett gå ut når de ville, men sjefen ble sint dersom de gikk ut om kvelden og drakk seg fulle. Det hendte også at sjefen ringte dem mens de var ute og ba dem gå tilbake til bordellet fordi det var kunder som ventet på dem.

Da bordellet ble stormet av politiet den 31. oktober i fjor, ble jentene sittende samlet i leiligheten. Bordellsjefen instruerte da to av dem til å ikke si noe om at de hadde delt inntektene fra prostitusjonen med henne.

Politiet har ennå ikke lagt frem nøyaktige regnskaper på hvor mye bordellsjefen skal ha tjent på hallikvirksomheten sin.

— På gode måneder kunne jeg få inn 100 000 kroner, svarte hun da hun fikk spørsmålet.