Natt til søndag skal en mindreårig jente ha blitt utsatt for et seksuelt overgrep i forbindelse med avviklingen av et julebord ved Myrkdalen Hotel.

Jenten var gjest ved det aktuelle julebordet.

— Vi har slått ring rundt jenten og hennes familie, og har tilbudt dem krisehjelp, sier administrerende direktør Elin Bolann i Voss Fjellandsby AS, som eier det nyåpnede hotellet.

Jenten er lokal

Det 112 rom store hotellet har en prislapp på 240 millioner kroner, og ble offisielt åpnet forrige helg.

Politiet på Voss bekrefter at de har opprettet sak etter en hendelse som skal ha funnet sted på Myrkdalen Hotel natt til søndag, men er ellers ordknappe.

— På det nåværende tidspunkt har vi litt for lite opplysninger om saken, men vi undersøker om det har skjedd noe straffbart, sier politioverbetjent Einar Bystøl ved Voss lensmannsdistrikt.

- Etterforskes saken som en mulig voldtekt?

— Det ønsker jeg ikke å si noe om. Det er som sagt veldig tidlig i etterforskningen, sier Bystøl, som imidlertid bekrefter at det er to parter involvert i saken.

Etter det bt.no får opplyst, skal jenten ha lokal tilknytning.

Uklart hva som har skjedd

Politiet har vært på hotellet for å sikre eventuelle spor, samt etablert kontakt med mulige vitner. Bystøl vil ikke kommentere om de har identifisert den antatte gjerningsmannen.

— På det nåværende tidspunkt fremstår det som uklart hva som har skjedd, sier Bystøl.

Administrerende direktør Elin Bolann karakteriserer saken som forferdelig trist.

— Dette er en tragedie for en ung jente. Vi føler et visst ansvar siden dette skjedde på vårt hotell, og har sagt at vi er tilgjengelige for familien dersom de ønsker det, sier hun.